Qstock 2010

Festarit on nyt käyty kokemassa. Oli aika kosteat juhlat, noin niinkuin säiden puolesta. Välillä oli kuma ja paistoi aurinko, välillä vettä tuli taivaan täydeltä. Lauantaina sää oli vähän tasaisempi, satoi aika paljon, mutta onneksi silloin olimme varautuneet paremmin kuin perjantaina. Juomisten puolesta olin vesi-linjalla, koska juopottelu ei vaan ole minun juttu. Kahden työkaverin kanssa olin liikkeellä kaikkien tuhansien muiden joukossa.

Yleisöä lauantai-yönä Europea katsomassa

Perjantaina aloitettiin katsomalla Eläkeläiset, heilläpä olikin hauska lavashow. Bändi ei minulle ennestään ole kovin tuttu, mutta ihan hauska oli heitä katsella ja kuunnella. Sitä seurasi Chisu, aivan uskomaton ääni tuolla naisella olikin! Vettä tuli taivaan täydeltä, mutta se ei esiintymistä haitannut. Chisu heitti korkkarit nurkkaan ja hyppeli vesilammikoissa lavalla. Esitys alkoi muutaman minuutin myöhässä, koska keikkabussi oli hajonnut n. 100 km Oulusta ja olivat joutuneet liftaamaan perille. Mutta ei hätää, Eput olivat ottaneet heidät kyytiin :) Eppu Normaalin esityksen jälkeen katsottiin vielä Irina ja sitten lähdettiin puoli kahdentoista aikoihin koteihimme nukkumaan.

Eläkeläiset

Chisu

Jenni Vartiainen

Lauantaina kahdelta päivämme alkoi Scandinavian Music Groupin esityksellä. Uusi tuttavuus minulle tämä, mutta tykkäsin heidän esityksestään. Tämän jälkeen ei oikein ollut mitään kiinnostavaa, seurattiin vähän aikaa Klamydian esitystä, mutta se ei tosiaan ollut minun musiikkia! Siirryimmekin siis odottamaan Ismo Alanko & Teho-osaston esitystä. Se oli ihan hyvä, Ismo on aika omanlaisensa esiintyjä, niinkuin varmaan kaikki hänet nähneet tietävät. Sitten seurasi Mariska & Pahat sudet. Yksi biisi oli minulle ennestään tuttu, muuten uusi tuttavuus tämäkin. Jenni Vartiainen oli aivan ihana, mahtava ääni hänelläkin. Jennin jälkeen esiintyi Amorphis, vähän turhan heviä kamaa minun makuun, mutta tykkään aika monenlaisesta musiikista, joten ihan kiva sitäkin oli kuunnella. J. Karjalainen & Polkabilly Rebels soitteli kantri-tyylistä musiikkia. Enpä tuollaistakaan normaalisti paljon kuuntele, mutta mukavaa vaihtelua ja mukava siellä oli jammailla mukana.


Scandinavian Music Group

Ismo Alanko (yleisö näyttää olevan vähän kallellaan :)

Amorphis

J. Karjalainen & Polkabilly Rebels

Illan pääesiintyjä oli Europe, tuo 80-luvulla suosioon noussut ruotsalaisbändi, joka teki come backin 2000-luvun alkupuolella. Teininä tätä kuuntelin tosi paljon, joten oli mukava nähdä ja kuulla livenä.

Europe

Kaikenkaikkiaan mukava festarikokemus. Eri esiintyjiä tuolla Qstockissa oli yli 50, festarialueella oli kuusi eri esiintymislavaa. Qstock oli Oulun Kuusisaaressa, vajaan kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Suurin osa festariporukasta oli iältään parinkymmenen ikävuoden kieppeillä, mutta mukaan mahtui kyllä myös nuorempaa ja vanhempaa porukkaa, laidasta laitaan. Saattaisinpa mennä tuonne uudestaankin.

Rauhallista sunnuntai-päivää kaikille.

Kommentit

 1. Ihana! En ole lasteni aikana päässyt itekseni kunnolla festareille, joten hieman kateellinen oon ;) Mut kyl mä sit eläkkeellä olessaan kiertelen kaikki muailman festarit! :P

  VastaaPoista
 2. Heh, sitten kun kierretään eläkeläisinä niitä festareita, niin eiköhän vaan siellä soita edelleen tämän päivän ja menneisyyden bändit, kuten Europe. :D

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköistä menoa! Itse olen käynyt tänä kesänä yksillä festareilla ja kahdet on suunnitteilla ihan tässä kotikaupungissa. Ihmeen hyvin olen jaksanut mennä ja tehdä vaikka sydän on edelleen syrjällään...

  VastaaPoista
 4. Löystikö ne qstock-kuvasi jostain netistä? Minä en tuolta virallisilta sivuilta löytänyt kuin noita panoraamakuvia. Ootko sä niissä?

  VastaaPoista
 5. Eve: Nämä olivat minulle ensimmäiset festarit koskaan  Kun lapset ovat pieniä niin vaikeapa siitä on päästä irrottautumaan pidemmäksi aikaa. Mutta kyllä sinunkin festariaika vielä koittaa, varmasti ennen eläkeikää! 

  Tikitys: Hihi, aivan varmasti Europe ja muut 80-luvun kuuluisuudet keikkailee vielä silloinkin! 

  Satu: Mukava kuulla että olet pystynyt ja jaksanut pitää myös hauskaa. Toivottavasti sinulla olisi mukava loppukesä ja alkava syksy. Voimia sinulle Satu!

  Virpi: Enpä löytänyt itsekään muita kuin niitä panorama-kuvia. Olin minä ainakin jossain niistä 

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit