Kotona taas - loma on lopussa

Olen liittänyt tähän postaukseen viimeisen kesälomaviikon aikana ottamiani kuvia.

Auringonlasku Pohjanmaan lakeuksilla.

Palasimme tänään kotiin. Poikani vietti kuluneen viikon vanhempieni luona, hän oli isäni mukana töissä ja taisipa autella äitiänikin mm. talven polttopuiden teossa. Itse menin siskoni ja hänen perheensä luokse Etelä-Pohjanmaalle ja vietin mukavat, lähes viimeiset lomapäivät siellä. Leivottiin, shoppailtiin, käytiin kirppareilla, kerättiin marjoja ja sieniä, uitiin, kunhan oltiin. Joskus hieman harmittaa, että siskoni asuu niin kaukana, eikä nähdä kovinkaan usein. Meillä on välillä niin hauskoja hetkiä että harvoin saa nauraa niin kunnolla.


Sieniä menossa kuivuriin.

Sisko leipoo - valkuaisvaahto.

Kirjastoautossa, kirjoja lainaamassa kaksi kummilastani.

Kana siskoni pihamaalla.

Tänään aamulla tosi aikaisin lähdin siskoni luota ajelemaan kohti Säräisniemeä, jossa on äitini kotipaikka. Vanhempani tulivat sinne ja kävimme äidin kanssa keräämässä mustikoita. Kävimme myös uimassa Oulujärvessä, aivan ihanat hiekkarannat siellä! Joimme munkkikahvit Suvirannassa, josssa on toiminut joskus kesäsiirtola. Iltapäivällä sitten ajelin kotiin, vähän eri reittiä mitä yleensä. Tosi mukavaa oli ajella pieniä mutkaisia teitä, pienien kyläraittien läpi ja ihailla maisemia.

Mummolan vanha saunarakennus.

Oulujärven hiekkarantaa ja äitini.

Sammakko marjametsässä.

Poikani ulkoiluttamassa kissaa kesken automatkan.

Nyt alkaa sitten lomat olla lopussa ja maanantaina odottaa työt. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille teille.

Kommentit

 1. Mukavia lomatunnelmia sinulla! Tuo Oulujärvi on hieno paikka, joskus on tullut käytyä. Hyvää loppuviikkoa ja töiden alkua!

  VastaaPoista
 2. Onpa todella ihania lomakuvia "albumissasi". Aika jännä, että monella tuntuu tänä kesänä olleen ns. elämänsä kesä. On tehty ja koettu asioita - ja ehkä "nähty" tarkemmin kuin aiemmin, ainakin tuntuu siltä. Onko se sitten tämä kaunis sää, joka on saanut suomalaiset heräämään riittävästi, että kesästä on pystytty myös nauttimaan. Kauniita päiviä on riittänyt, eikä niitä tavallisesti harvoja lämpimiä aurinkohetkiä ole tarvinnut kieli vyön alla käyttää pakollisten kesäloma-asioiden suorittamiseen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailusta =), vaikka se taisikin tulla kalliiksi! Mirka tuossa kommentoi, että monella on ollut elämänsä kesä. Omani oli ehkä se ensimmäinen yhteinen Norja-visiitti. Olenkohan ikänäni nauranut niin paljon kuin silloin =) Se oli minun elämäni kesä ja sitä varmaan en unohda vanhana mummonakaan. Ja en siis tarkoita sitä hikistä autoreissua vuonna 1985 tai jotain, kun istuttiin maratonmatkoja warren takapenkillä =)

  VastaaPoista
 4. Ihana loma! Itse olen siskoni kanssa hieman eri sukupolvea, muutin kotoa pois, kun siskoni oli reilun vuoden ikäinen, oman esikosen syntyessä siskoni oli 7v, joten samanlaista sisarusrakkautta ei ole pääsyt syntymään.. hieman surullista. Mutta ehkä meidän aika on vielä edessä..

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen kuva näytti niin kotoiselta, ja sehän olikin sitten pohjanmaalta. Meilläkin alkoi nyt arki, kun miehellä loppui myös loma, ja tänään piti töihin.

  VastaaPoista
 6. Kauniita ja kesäisiä kuvia! Työniloa sinne :)!

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita kesäkuvia, mukava että sinulla on ollut ihana loma! Työniloa :)

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia :)
  Toivottavasti työt lähtivät mukavasti käyntiin.

  VastaaPoista
 9. Täälläpä olikin paljon ihania kommentteja! Kiitos kaikille teille, rakkaat lukijani!

  Trina: Aivan uskomattoman ihania hiekkarantoja tuolla Oulujärven rannalla. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  Mirka: Oli kyllä aivan ihana kesä, vaikken kamalasti mitään tehnytkään, enkä paljon matkustellut. Sain kuitenkin rentouduttua, mikä on lomassa tärkeintä, että jaksaa taas syksyn. Ehkä juuri nämä ihanat säät ovat tehneet tästä kesästä monille niin erityisen.

  Virpi: Kiitos vain kestityksestä. Kalliiksi tosiaan tulee aina vierailut ;) Mutta kiva on joka kerta käydä. Se Hurtigruten oli kyllä minullekin unohtumaton reissu, kyllä meillä oli hauskaa 

  Eve: Toivottavasti teidän aikanne siskosi kanssa on vielä edessäpäin. Meillä tuon minun siskon kanssa kun ei ole käytännössä ikäeroa yhtään (olemme kaksoset), niin olemme tosi läheiset.

  Suvi: Tunnistit heti oman kotiseudun perinnemaisemat  Oma viehätys loman loppumisellakin on, tulee sellainen rutiini takaisin, mikä sekin on omalla tavallaan mukava asia.

  Satu: Kiitos, ihanaa alkavaa syksyä sinulle!

  Lennu: Ihana oli loma. Kiitos, työnilon makuun olen jo ehtinyt päästä :D

  Satu: Työt lähtivät niin vauhdikkaasti käyntiin että ensimmäisen työpäivän viiden ylityötunnin jälkeen tuntui että en pysy hommassa mukana. Mutta onneksi loppuviikkoa kohti vähän helpotti jo.

  VastaaPoista
 10. Ja vielä lohdutuksen sanoja Evelle, että ei mekään aina näin läheisiä olla oltu. Lapsena (ala-asteella) lähinnä tapeltiin ja murrkuiässä oltiin niin eri planeetoilta kuin olla ja voi =). Mutta nyt voin kyllä sanoa, että eipä niin ihania siskoja olekaan kuin omani =)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit