Käyttämällä maidotonta margariinia tästä saa myös maidottoman. Mutta kannattaa varmistua, että kakun päälle tuleva suklaa tms. on sitten myös maidotonta.
![]() |
Suklaakakku. |
4 dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria (laiton puoliksi kookos-sokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
225 g voita
2 dl kiehuvaa vettä
3 munaa
Päälle:
n. 200 g suklaata tai esim. Marianne-rouhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat kuiviin aineisiin, sekoita. Sulata voi. Kaada kiehuva vesi sulan voin sekaan. Lisää voi-vesiseos jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vatkailla, vain sekoittaa lusikalla.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin ala-osassa n. 45 min. tai niin kauan, että kakku on kypsää.
Kumoa kakku heti kuumana ja paloittele n. 200 g suklaalevy päälle. Anna suklaan sulaa ja levitä tasaiseksi kakun päälle ja sivuille. Minä käytin päällysteenä kaapista löytämäni pussinlopun Marianne-rouhetta (ripottelin rouheen kakun päälle ja sillä siisti :)
Näyttääpä hyvältä ja helpolta tuo ohje, tarttee varmaan kokeilla viikonloppuna!
VastaaPoistaSitä tämä oli, hyvää ja erittäin helppoa! :)
VastaaPoistaSiis kuinka sä maltat olla syömättä näitä?!? Kuola valuu jo näppäimistölle ihan näin kuvaruudun välityksellä...
VastaaPoistakiitos ohjeesta, olipa kyllä helppo ja maittava :-)t.sari K.
VastaaPoistaVirpi: En maltakaan :D Pitää koittaa vaan pysyä kohtuudessa määrien suhteen :D
VastaaPoistaSari: Ole hyvä ja kiitos! :) Mukava kun kävitte kirpparilla! :)
Etsiskelin helppoa kakkuohjetta googlella ja tänne eksyin. :) Kiitos ohjeesta! alan kokeilemaan.
VastaaPoista