Helppo ja hyvä suklaakakku
Pojallani oli kaveri kylässä viikonloppuna ja päätin leipoa jotain tosi helppoa ja tosi nopeaa. Jotain sellaista, jonka vuoksi ei tarvitsisi lähteä asioikseen ruokakauppaan. Löysin Marttojen sivulta tämän suklaakakun ohjeen. Ei olisi voinut enää helpompi olla ja oli hyvää.
Käyttämällä maidotonta margariinia tästä saa myös maidottoman. Mutta kannattaa varmistua, että kakun päälle tuleva suklaa tms. on sitten myös maidotonta.
Helppo suklaakakku (irtopohjavuoka, halkaisija n. 24 cm)
4 dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria (laiton puoliksi kookos-sokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
225 g voita
2 dl kiehuvaa vettä
3 munaa
Päälle:
n. 200 g suklaata tai esim. Marianne-rouhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat kuiviin aineisiin, sekoita. Sulata voi. Kaada kiehuva vesi sulan voin sekaan. Lisää voi-vesiseos jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vatkailla, vain sekoittaa lusikalla.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin ala-osassa n. 45 min. tai niin kauan, että kakku on kypsää.
Kumoa kakku heti kuumana ja paloittele n. 200 g suklaalevy päälle. Anna suklaan sulaa ja levitä tasaiseksi kakun päälle ja sivuille. Minä käytin päällysteenä kaapista löytämäni pussinlopun Marianne-rouhetta (ripottelin rouheen kakun päälle ja sillä siisti :)
Käyttämällä maidotonta margariinia tästä saa myös maidottoman. Mutta kannattaa varmistua, että kakun päälle tuleva suklaa tms. on sitten myös maidotonta.
Suklaakakku. |
4 dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria (laiton puoliksi kookos-sokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
225 g voita
2 dl kiehuvaa vettä
3 munaa
Päälle:
n. 200 g suklaata tai esim. Marianne-rouhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat kuiviin aineisiin, sekoita. Sulata voi. Kaada kiehuva vesi sulan voin sekaan. Lisää voi-vesiseos jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vatkailla, vain sekoittaa lusikalla.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin ala-osassa n. 45 min. tai niin kauan, että kakku on kypsää.
Kumoa kakku heti kuumana ja paloittele n. 200 g suklaalevy päälle. Anna suklaan sulaa ja levitä tasaiseksi kakun päälle ja sivuille. Minä käytin päällysteenä kaapista löytämäni pussinlopun Marianne-rouhetta (ripottelin rouheen kakun päälle ja sillä siisti :)
Näyttääpä hyvältä ja helpolta tuo ohje, tarttee varmaan kokeilla viikonloppuna!
VastaaPoistaSitä tämä oli, hyvää ja erittäin helppoa! :)
VastaaPoistaSiis kuinka sä maltat olla syömättä näitä?!? Kuola valuu jo näppäimistölle ihan näin kuvaruudun välityksellä...
VastaaPoistakiitos ohjeesta, olipa kyllä helppo ja maittava :-)t.sari K.
VastaaPoistaVirpi: En maltakaan :D Pitää koittaa vaan pysyä kohtuudessa määrien suhteen :D
VastaaPoistaSari: Ole hyvä ja kiitos! :) Mukava kun kävitte kirpparilla! :)
Etsiskelin helppoa kakkuohjetta googlella ja tänne eksyin. :) Kiitos ohjeesta! alan kokeilemaan.
VastaaPoista