Treeniä ja tavotteita

Tiistaina oli ihana kesäinen päivä, kuvasin pihlajia pyöräillessäni.
 Jossain vaiheessa viime talvena urheilu-innostukseni pääsi hiipumaan. Olin asiasta itsekin hieman harmissani, mutta ei vaan jotenkin jaksanut. Tänä kesänä treenaus-into on vähitellen palaillut. Keväällä kävin ystäväni Lennun kanssa astanga-joogan alkeiskurssin ja sen jälkeen on astanga-treenejä tullut tehtyä suhteellisen säännöllisesti. Alkukesästä aloitimme myös juoksu-treenit ja tänä kesänä olen ensimmäisen kerran koskaan alkanut oikeasti nauttia ja pitää juoksusta.

Miksi nyt sitten päätin taas alkaa kirjoitella tänne blogiin näitä viikon treenejä? Siihen on pari hyvää syytä. Ensinnäkin aloimme Lennun kanssa kesän mittaan juttelemaan lenkeillämme, että mitäs jos jossain vaiheessa juostaisi puolimaraton jossain mahtavassa paikassa? Ja mikäs sen mahtavampi olisi kuin Pariisi? No, toissapäivänä sitten varasimme lentoliput maaliskuulle, päämääränä Pariisi ja puolimaraton :)

Toisen syyn sain tänä aamuna... Kävimme Lennun kanssa jo vakiintuneella aamun juoksu-uinti-yhdistelmällä ja jälleen kerran molemmat innosta hihkuen nousimme merestä... sitä tunnetta ei voi edes millään sanoin kuvailla. En keksi mitään parempaa tapaa aloittaa päivä, kuin ensin juoksua ja sitten pulahdus meren aaltoihin (tänä aamuna niitä aaltoja todellakin oli!). Kylmä vesi virkistää sekä kehon että mielen. Enkä ole ikinä ollut minkään talvi-uinnin puolestapuhuja, koska olen aina ollut melkoinen vilukissa, mutta aina on sallittua muuttaa mielipidetään asiasta. Eikä vielä mikään talvi tietenkään ole, mutta normaali uintikausi on kyllä täällä Oulun korkeudella ainakin jo ohitettu.

Jotta treenaukset ja tavoitteet pysyvät siis omassa mielessäni, päätin alkaa taas kirjoitella treenejäni tänne ylös. Jospa ne myös innostaisivat muitakin omissa tavotteissa, olivat ne sitten mitä tahansa.

Viikon  35 urheilut siis tässä:

28.8. Tiistai:
 • 18:30 Juoksu 30 min. (n. 4 km) metsässä hiekkatiellä ja uinti meressä (vesi oli jo huomattavasti kylmempää kuin n. viikko aikaisemmin).
29.8. Keskiviikko:
 • 16:00 Astanga, hyvä harjoitus, keskittyminen huipussaan.
30.8. Torstai:
 • 6:45 Juoksu 30 min. (n. 4 km) metsässä hiekkatiellä ja uinti meressä (kolme joutsenta uiskenteli vähän kauempana). Ihana aloitus aamulle.
1.9. Lauantai:
 • 15:00 Toimintasali-Voimalassa tutustumis-treenausta n. tunnin verran (leppoisaa testailua, tykkäsin todella paljon paikasta!)
 • 17:30 Juoksu 5 km (n. 40 min) asfalttilla/hiekkatiellä ja päätteeksi uinti joessa. Juoksu sujui tällä kertaa tosi hyvin ja vesi oli kylmää mutta virkistävää, tuli hyvä olo koko loppuillaksi.
2.9. Sunnuntai:
 • 8:15 Vesijuoksua 45 min. Ei mikään lemppari-lajina, mutta ystävän kanssa oikein mukava tapa aloittaa sunnuntai-päivä.
Lisäksi pyöräilyä tulee enempi tai vähempi jokaiselle päivälle, mutta niitä en sen kummemmin ala kirjoittelemaan, ainakaan tässä vaiheessa.

Meri illalla.
Reipasta loppuviikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Jee, kiva kun sinäkin aloit kirjaamaan näitä tänne, mukava lueskella!

  Innosta hihkuen noustiin juu, mutta et kertonut että kiljuen mentiin veteenkin :D Kyllä tuo on ihan paras aloitus päivälle ikinä, mikään ei voi voittaa sitä fiilstä!

  Että kiitokset treeniseurasta ja ihanaa kun on joku kunnon tavoite.

  Lennu

  VastaaPoista
 2. Täällä nostan teille hattua! Hieno tavoite tuo puolimaraton ja vieläpä Pariisissa! Mahtavaa!

  Kiva taas lueskella viikon treenejäsi. Energiaa syksyyn! :)

  VastaaPoista
 3. Lennu: Kiva noita urheiluita on laittaa ylös, että voi itsekin myöhemmin katsoa mitä on tullut tehtyä.

  No joo, pakko oli vähän kiljahdella veteen mennessä :D Ihan uskomaton olo tuosta uinnista tulee.

  Kiitos vaan sinullekin treeniseurasta. Ei ole sama asia, kun yksin käy.

  Satu: Kiitos tsemppauksesta! Minäkin odotan innolla tuota Pariisin reissua (ja jännittää kyllä kans :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit