Ruokaisa broileri-pastasalaatti

Tämäntyyppistä salaattia on nyt tullut tehdyksi monta kertaa. Variaation mahdollisuuksiahan salaateissa on vaikka kuinka. Juustoja voi vaihdella, pastaa löytyy vaikka minkä mallista ja tyyppistä, hedelmiä voi vaihdella kauden ja oman maun mukaan ja salaatteja löytyy nykyään niin moneen lähtöön.

Itse tykkään käyttää salaateissa usein jääsalaattia sen rapisevan rakenteen vuoksi. Tässä lisänä makua tuomassa rucolaa.

Määriä en mittaillut, jokainen laittakoon aineksia oman maun ja mieltymysten mukaan. Kannattaa kuitenkin tehdä reilu annos, koska loput voi ottaa vaikka seuraavana päivänä mukaan evääksi töihin tai syödä vaikka nopeaksi välipalaksi/iltapalaksi.


Broileri-Pastasalaatti

Pastaa (+ vettä ja suolaa keittämiseen)
Maustamattomia broilerin suikaleita (+ öljyä, soijaa ja mausteita paistamisen yhteydessä)
Fetaa öljykastikkeessa tms. marinadissa
Jääsalaattia
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Nektariinia, viinirypäleitä, mangoa tms. hedelmää
(keltaista) paprikaa
(maissinjyviä, kurkkua...)

 Paista broilerinsuikaleet kypsiksi kevyesti öljytyllä paistinpannulla. Mausta soijakastikkeella/suolalla ja pippureilla tms. maun mukaan. Anna jäähtyä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsä pasta kylmällä vedellä, valuta vesi huolella pois. Kaada kylmän pastan joukkoon osa fetan öljymarinadista, sekoittele. Jätä sivuun odottamaan.

Huuhdo ja valuta salaatit, tomaatit, paprika ja hedelmät (ja jos haluat lisätä maissia ja kurkkua, niin toimi näidenkin kanssa samoin). Revi salaatti pieniksi suupaloiksi ja kuutioi hedelmät ja paprika pieniksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Sekoita suuressa kulhossa salaatin kaikki ainekset. Fetan öljykastikeesta voi lurauttaa salaattiin sen verran kuin itse haluaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että salaatti/rucola/kurkku menettää rakenteensa pian öljyn lisäämisen jälkeen, joten jos osa salaatista lähtee seuraavana päivänä töihin, kannattaa osa ottaa erilleen tässä vaiheessa ja lisäillä öljy tai feta kastikkeineen vasta seuraavana päivänä mukaan lähtevään osuuteen.

Tarjoa lounaana/iltapalana tuoreen leivän ja teen kera.

Kommentit

  1. Hyvää tuli, kiva salaatti!

    Lennu

    VastaaPoista
  2. Kiitos arvon naiset! Tätä salaattia me on tehtykin jo monta kertaa (hieman eri variaatioina, kun aina ei ihan kaikkia samoja aineksia ole kaapissa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit