Feta-tomaattimuffinssit

Postailenpa tähän viime viikolla valmistamien suolaisten muffinssien ohjeen. Näitä voi maustaa ja varioida oman mielen mukaan, valmistus on helppoa ja nopeaa. Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Pipareista Pitsikakkuun.

Feta-tomaattimuffinssit (12 kpl)

4 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl (ruusu)suolaa
2 1/2 dl (luomu)maitoa
1/2 dl öljyä (tomaattien marinointiliemi sopii hyvin)
2 (luomu)kananmunaa
2 tl yrttiseosta, esim. provencen yrtit
100 g (luomu)fetajuustoa murusteltuna
n. 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieniksi pilkottuna

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita toisessa astiassa keskenään maito, öljy ja kananmunat (sen verran että kananmunien rakenne rikkoontuu). Lisää hesteeseen myös yrttiseos.

Kaada nesteseos jauhoseoksen päälle ja sekoita vähän. Lisää myös fetamurut ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, vain sen verran että aineet on juuri ja juuri sekaisin.

Jaa taikina muffinssipeltin syvennyksiin ja paista n. 180 asteisen uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Tarjoa lämpiminä. (Ihan hyviä nämä kyllä oli myös kylmänä.)

Voit käyttää kuivattujen yrttien sijasta myös tuoreita yrttejä.

Kommentit

Suositut tekstit