Koukussa - elämäni ensimmäinen virkkaustyö

Sisareni oli perheineen meillä viikonlopun kylässä. Olipa mukava taas kun kävivät, kun ei me niin usein sisareni kanssa nähdä. Käytiin kirppareilla, lauantaina lasten kanssa Puolivälikankaan vesitornissa (siellä oli avoimet ovet Oulu-päivien vuoksi), siskoni kävi pistelytapaamisessa (taisi olla Lennun luona :) ja vietettiin muuten vaan aikaa yhdessä.


Siskoni oli virkannut vanhimmalle tyttärelleen myssyn uusimman Novita lehden ohjeen mukaan (Novita 2010 Syksy) ja se oli aivan ihanan näköinen. Lehdessä oli myös malli virkatuista kukista tehtyyn mattoon. Kokeeksi virkattiinkin muutama kukkanen (kuvassa vihreä siskoni tekemä ja punainen minun).


Lauantaina sitten hetken mielijohteesta (kukan virkkaamisesta inspiroituneena) päätin alkaa kokeilla myssyn virkkaamista ja siskoni antoi neuvoja kohopylväiden, piilosilmukoiden ja ohjeen tulkitsemisen kanssa ja myssy valmistui tänään! Tämä on elämäni ensimmäinen oikea virkkaustyö! Ei ehkä maailman hienoin, mutta sen verran hyvä kuitenkin, että aion tätä kyllä käyttää :) Lankana oli Novita Karuselli (punainen) ja myssyyn meni kaksi kerää lankaa.


Siksi olen tästä niin ylpeä, koska peruskoulussa en oppinut koskaan virkkaamaan enkä sen jälkeen ole uskaltanut yrittää. Olin vasenkätisenä ongelmatapaus, koska äitini ja opettajani ei kumpikaan osanneet minua oikein opettaa. Isäni opetti minut neulomaan ja koska isä ei osaa virkata niin se taito jäi sitten oppimatta. Osasin peruskoulussa valmistaa trikookuteesta pelkkiä ketjusilmukoita virkkaamalla vyön ja se jäi ainoaksi virkkausyritykseksi.

Neulomisen kanssakin oli vähän niin ja näin... Äitini ja sisareni varmaan muistavat minun kuudennella luokalla työllä ja tuskalla vihdoin valmiiksi saamani myssyn. Se oli aika surkuhupaisa osoitus neulojanlahjoistani :) Myssy oli välillä tiukkaa, välillä löysää, oli isoja reikiä löysien välisilmukoiden takia ja myssyyn olisi tainnut mahtua kaksikin päätä.. ainakin osittain, koska välillä oli niitä tiukkoja kierroksia, joiden vuoksi myssyn malli oli "hieman" epämuodostunut.


Mutta onneksi nyt lopulta uskalsin virkkuukoukkuun tarttua ja olen aika ylpeä valmistuneesta päähineestä, vaikka taitavammat virkkaajat voisivat löytää tästä hyvinkin paljon parantamisen varaa.

Kommentit

 1. Kiitos vain kyydityksistä ja majoituksesta - mukava olisi nähdä useamminkin =), mutta ehkä sitten eläkkeellä... =)

  Joo, kotona ollaan. En saanut aikaiseksi soittaa, kun kotimatkalla nousi kuume ja painuin suoraan nukkumaan kun sain laahauduttua autosta pihalle.

  Onneksi mieheni ei heti rynnännyt töihin vaan hoiti lapset ja laittoi kai ruokaakin =) En ollut oikein tajuissani enää siinä vaiheessa.

  Mutta nyt sitten nukkumaan lisää. Lakista tuli tosi hieno! Ja kylläpä sen nopsaan virkkasit.

  VastaaPoista
 2. Iltaa!

  Kiitos lämpimistä sanoistasi!

  Tulin vastavierailulle ja ihastuin

  samantien blogiisi!

  Salaisen puutarhan emäntä

  VastaaPoista
 3. Oikein hienon myssyn olet tehnyt! Ei kyllä uskoisi että ensimmäinen laatua! Kiva pikku lippakin!

  VastaaPoista
 4. Myssyhän on upea! <3 Onnea paljon ensimmäisen virkkautyön valmistumisesta <3 ;)

  VastaaPoista
 5. Piti tulla vielä näin oikein jälkikäteen kommentoimaan, että tosi hieno on ensimmäinen (muttei viimeinen) virkkuusi!!! Oikeasti siihen taitaa jäädä sananmukaisesti koukkuun, kun alkaa oivaltaa miten lanka taipuu moneksi. Itselläni ainakin on tällä hetkellä sellainen fiilis. Mitäs meinaat tehdä seuraavaksi? :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteistanne!

  Virpi: Tosi kiva kun kävitte ja kiitos vaan virkkaus-opetuksesta! Harmi kun osa lapsista oli kipeä ja kuinka kipeäksi sinä sitten tulit! Onneksi olet jo paranemassa. Toivottavasti saisit vähän enempi levätä siellä kotona.

  Salaisen puutarhan emäntä: Kiva kun tulit vastavierailulle :)

  Eve: Kiitos. Tuo on aikalailla minun väri ja ihan kiva tuli, yllättävän hyvin onnistui ensimmäiseksi virkkaustyöksi.

  Jellona: Kiitos paljon :)

  Mirka: Kiitos, koukkuun tuohon kyllä jää. Minulla on yksi neulontatyö kesken ja kunhan se valmistuu (toivottavasti pian) niin voisi miettiä taas jotain pientä virkkausta... saapa nähdä mitä se sitten onkaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit