Pikapostaus - Sadonkorjuu


Ehdinpäs päivittämään blogia muulloinkin kuin viikonloppuna! :)

Aloin keväällä haaveilla omasta pienestä vuokrapalsta-pläntistä hieman liian myöhään, joten suuremmat viljelykset jäivät vielä haaveeksi. Ostin kuitenkin keväällä parvekkeelleni yrttejä ja yhden paprikan ja chilin taimet. Yllätyksekseni "paprika" osoittautui myös chiliksi sitten lopulta. Alla viikonloppuna kuvaamani "sato" :) Molempiin taimiin ilmaantui 3 raakiletta ja näytti ensin siltä, että ne eivät muutu ollenkaan punaisiksi, mutta lopulta ja aivan yht äkkiä chilit sitten alkoivatkin kypsyä. Oikeanpuoleinen chili olikin jokin keltainen lajike? Yksi punainen chili on jo syöty ja ihan kohtalaisen tuhtia tavaraa se oli, niinkuin kuuluukin.


Millaista satoa te lukijat olette pihoista/puutarhoista/palstoilta/parvekkeilta tänä syksynä korjanneet? Oliko jotain mikä onnistui yli odotusten tai tuliko jotain pettymyksiä?

Kommentit

 1. Oi miten upea sato sinulla :)

  Minulla oli vain ruusupapua, jota olisi voinut kyllä käyttää ruuaksi, mutta sen verran autoliikenteen ja läheisen rakennustyömaan pölyjä (ja naapurin tupakansavujäämiä)on kantautunut parvekkeelle, etten ole uskaltanut käyttää papuja ruuaksi. Keittiönpöydällä kasvatin kesällä herneenversoja. Ne olivat maukas lisä salaattiin.

  VastaaPoista
 2. En sitten tänäkään kesänä kerennyt/jaksanut laittaa edes sitä pientä kasvimaata tai istutuslaatikoita. Vaikka pihalla olis tilaa kuin.

  Mies on meillä ahkera marjastaja, joten mustikoita on pakastin täynnä. Omalta pihalta myös punaviinimarjoja vähän. Omenat on meillä tänävuonna tosi rupisia, joten niistä en taida tehdä mitään. Jos mummun omenoita jää yli, taidan tehdä omena-inkiväärihilloa. Se on niin hyvää. Ja ilman turhia lisäaineita kun itse tekee.

  VastaaPoista
 3. Trina: Harmi kun et voinut käyttää ruusupapujasi ruoaksi. Herneenversot on varmaankin ollut hyviä salaatin lisänä. Itse kokeilen varmaan piakkoin idätystä, kunhan syksyn vihannesvalikoima alkaa huventua.

  Suvi: Silloin kun itselläni oli oma piha niin en silti minäkään aina jaksanut kasvimaata laittaa. Nyt tuntuu että sellaiseen olisi intoa ja aikaa, mutta sitä pihaa ei enää ole.

  Erilaiset marjat on kyllä tosi hyviä, mukava että olette saaneet niistä hyvän saaliin. Itsetehdyt hillot ja mehut on todella niitä parhaita! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit