Anna-Linnean Muffinssit

Postailenpa vihdoin yhden muffinssiohjeen, joita olen pari kertaa leiponut ja näistä on tykätty kovasti. Ohje on suoraan Paahdettu, rouhittu pellava + puolukka-pussin kyljestä (Valo24h). Nämä on myös ehkä vähän terveellisempiä leivonnaisia erityisesti tuon pellava+puolukan ansiosta. Kyseinen tuote on aika uusi markkinoilla, mutta kyllä sitä jo useista kaupoista löytyy. Itse ostin pussin Oulun kädentaitojen messuilta.

Anna-Linnean muffinssit (12 kpl)

Taikina:
2 (luomu) kananmunaa
1 dl (luomu) ruokokidesokeria
1 dl sulatettua (luomu) voita
1 dl (luomu) jugurttia (maustamaton)
1 dl (luomu) vehnäjauhoja
1 dl (luomu) ohrajauhoja
1 dl (luomu) 24h Valo rouhittu pellava + puolukka
1-2 dl pakastemustikoita (voi käyttää muitakin marjoja)
1,5 tl (luomu) kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl (luomu) kaardemummaa

Kuorrutus:
1 prk (luomu) Mascarpone-juustoa
1/2-1 dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jugurtti, sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina kauhalla tasaiseksi (älä vatkaa vispilällä enää munien ja sokerin vaahdotuksen jälkeen). Lisää lopuksi vielä marjat ja pyöräytä muutaman kerran kauhalla, että marjat sekoittuvat.

Jaa taikina voideltuihin muffinssipeltin koloihin ja paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Tee kuorrutus sekoittamalla mascarpone-juusto ja tomusokeria maun mukaan. Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle. Säilytä kuorrutettuja muffinsseja jääkaapissa.


24h Valon tuoteperhe on mielestäni yksi ihanimmista uutuuksista, joihin olen viime aikoina törmännyt. Käytän itse tuota rouhittu pellava + puolukkaa mm. leipätaikinoissa sekä puuron, jugurtin ja viilin päällä.

Kommentit

  1. Onpa todella upeita nuo uutuustuotteet! Täytyy katsella, mistä kaupasta löytyy ja jos ei löydy, pitää pyytää tilaamaan.

    VastaaPoista
  2. Uuuu, nämä on NIIN hyviä!! Ainoa syötävä asia, josta meillä on tullut miehen kanssa kinaa, kumpi saa viimeisen! Niin että se piti laittaa tarkasti puoliksi.

    VastaaPoista
  3. Sirkku: Lifen valikoimiin tuo kuuluu ainakin ja luulen, että tuota saa pian myös suuremmista marketeista (ainakin toivon niin!). Helsingissä myös Ruohonjuuresta löytyy ja varmasti muistakin vastaavista kaupoista.

    Pingviini: :) Kiva että tykkäsitte :)

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoisia uutuuksia, ja kotimaisuudesta iso plussa!

    VastaaPoista
  5. Rentukka: Minäkin tykkään hurjasti uusista, kotimaisista tuotteista! Varsinkin, jos ne ovat vielä luomua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit