sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Murmelin päivä

Virpi kyseli kommenteissa blogini nimestä ja HeartAndSoulkin on tätä joskus kysynyt. Olen tosiaan tainnut joskus luvata kertoa, mistä blogini nimi tulee. Kun aloin miettiä nimeä blogilleni, halusin sen liittyvän jotenkin itseeni. Ensimmäisenä mieleeni tuli lempinimi, jonka poikani joskus alaluokilla minulle antoi. Hän alkoi jostain syystä kutsua minua murmeliksi :) En muista enää mistä hän tuon nimen minulle oikein keksi, mutta vuosia se oli kuitenkin käytössä ja myöhemmin hän taisi ottaa sen jossain muodossa myös itselleen käyttöön nettimaailmassa.

Aloin pyöritellä tuota murmelia päässäni niin tuli heti mieleen elokuva Päiväni murmelina. Jos et kyseistä elokuvaa ole koskaan nähnyt niin kannattaa katsoa, se on hauska :) Elokuvan päähenkilö Phil jumiutuu samaan päivään ja elää sitä yhä uudelleen ja uudelleen. Phil yrittää muuttaa päivän kulkua, että saisi taian rikkoontumaan ja ajan siirtymään eteenpäin. Vähän samanlaiset fiilikset on joskus omassakin elämässäni, tuntuu että sama päivä toistuu uudestaan ja uudestaan. Pyrkimys olisi saada elämään sisältöä ja vaihtelua niin, ettei tuntuisi siltä että elää samaa päivää aina vain.


Tiesittekö muuten että tuo murmelin päivä (Groundhog Day) on oikeastikin Amerikassa ja Kanadassa vietetty juhlapäivä, jota vietetään 2. helmikuuta. Silloin Pennsylvaniassa Puxsatawneyn kaupungissa Phil-nimiseltä murmelilta "kysytään" näkeekö se varjonsa. Jos vastaus on myöntävä, edessä on vielä kuusi viikkoa talvea.

8 kommenttia:

 1. Arvelinkin että se tulisi jotenkin tuosta leffasta, mutta en arvannut että murmeli on ollut sun lempinimikin.

  Joo. Mullakin on sellainen muistikuva että tuo oli kiva leffa..:) Eli suosittelenpa sitä minäkin.

  VastaaPoista
 2. Blogisi nimestä yulee tosiaan ekana mieleen tuo leffa. Täytyy joskus katsoa, jos tulee telkkarista. Murmelit ovat lystikkäitä eläimiä, tuli kerran luonto-ohjelma niistä. Onko kuva sinun piirtämäsi?

  VastaaPoista
 3. Hoh, täytynee käydä nukkumaan, kun noita kirjoitusvirheitä YULEE eli tulee :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä leffa. Olen sen joskus ostanut kirpparilta itselleni, mutta missähän mahtaa liipustaa. Kirjani, levyni ja VHS/DVD kokoelmani kun ovat jatkuvasti jossain lainassa. Osa edellisen muuttoni yhteydessä kun ystäväni lainasivat vähän kaikkea, jotta pakkaaminen olisi helmpompaa...
  t. yx murmeli etelästä, jolla monta lempinimeä ;)

  VastaaPoista
 5. Täälläkin vaikka kuinka monta kommenttia :)

  Cashmoney: Hyvin arvattu :) Pitäispä itsekin katsoa taas uudelleen tuo elokuva, se jaksaa hauskuttaa useammankin kuin yhden kerran.

  Trina: Murmelit tosiaan on veikeitä otuksia. Kuva on minun piirtämäni, hiilellä tuherrettu :) Enkä edes huomannut kirjoitusvirhettäsi, ennen kuin siitä sanoit! :D

  Rusina: Ai, sielläkin yksi murmeli ;)

  Tuollainen lainailu on minusta kiva asia, ei tarvitse ostella (turhaan) tavaroita joita voi ottaa lainaksikin. Tosin varmaan olisi kiva saada ne lainat joskus takaisinkin ;)

  VastaaPoista
 6. No niin, tarkemmin kun muistelen niin olenhan poikasi kuullut käyttävänkin ko. lempinimeä.

  Samalla periaatteella mun blogin nimi pitäisi olla tyhmän paskapään kytöstykset tms. Ko. "lempinimeä" on käytetty viljalti ja nimenomaan minusta. Sitä kun pitää aina olla se joka kieltää kaiken kivan ja laittaa sukatkin kaappiin ihan väärälle hyllylle yms.

  Ihana tuo piirros =).

  En kyllä ole koskaan kuullut poikasi sinua nimittelevän, että miten sinä sen oikein olet kasvattanut =) Kyselee nimim. epäonnistunut äiti

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi Virpi. Etkä sinä mitään epäonnistunut ole, ihanat lapset teillä! Olen monesti vain äimistellyt miten jaksat kuuden lapsen kanssa, pitää kaikesta huolen (kun kaikki kotityöt ovat sinun harteilla) ja vieläpä on aikaa pistellä toinen toistaan ihanampia ristipistotöitä! Ei onnistuisi minulta.

  VastaaPoista
 8. Meinasin juuri tulla kysäisemään että oletko itse piirtänyt tuon, mutta löytyikin jo vastaus täältä :) Oletpas hyvä piirtämään! :)

  Tuo leffa on muuten aivan mainio. Olen nähnyt sen monet kerrat ja aina se vain jaksaa naurattaa :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3