Mitä tehdään lammaspaistin tähteistä? No lammas-fetapataa!

Ei sitä lampaanviulua montaa kertaa viitsi syödä, aivan kuin ei joulukinkkuakaan. Joulukinkku uppoaa helposti hernekeittoon ja lampaanviulun lopusta tulee mainiota lammas-fetapataa. Tämän padan voi tehdä mainiosti myös luuttomasta lampaanpaistista ruskistamalla ensin lihat sipulien kanssa. Ohjeessani on tehty niin, eli käytetty tuoretta paistia. Tällä kertaa käytin itse siis lampanviulun loput (lihaa oli puoli kiloa, joten puolitin ohjeen määrät), siistin lihat irti luusta ja poistin rasvat ja kalvot ja kuutioin lihan ja eikun pataan!

Lammas-fetapata (8:lle)
1 kg luutonta lampaanlihaa
2 (luomu)sipulia
4-5 (luomu)valkosipulinkynttä
2-3 rkl (luomu)oliivi-, tai auringonkukkaöljyä
1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
2 prk (luomu)tomaattimurskaa
1 prk (70g) (luomu)tomaattipyrettä (itselläni ei tällä kertaa ollut ja tuli hyvää, joten voi jättää poiskin)
1/2 rkl ruususuolaa
1 rkl (luomu)sokeria tai hunajaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua timjamia
1/2 rkl kuivattua oregano
1/2 rkl kuivattua salvia
1 prk (luomu)Fetaa
1-2 dl vettä tarvittaessa

Kuutioi liha, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista ne öljyssä padassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja tomaattipyre. Lisää tomaattimurska, mausteet ja yrteistä timjami. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi (voi laittaa uuniinkin) välillä sekoitellen. Kypsät lihanpalat ei pitkää haudutusta kaipaa, tämä ruoka valmistuu n. puolessa tunnissa. Jos käytät raakaa lihaa niin haudutusaika pitenee. Lisää pataan hiukan vettä jos tarvitsee. Lisää lopuksi muut yrtit ja hauduta hetki. Lisää aivan lopuksi pataan feta.

Tätä voi tarjota vaikka linssihöystön ja salaatin kaverina, niikuin itse tein, taikka keittää esim. quinnoaa tai perunoita.

Kommentit

  1. Tämä on se ohje joka sivuillasi löytyy jo aiemminkin? Sillä tein joskus karitsanlihasta pataa ja täytyy sanoa että oli aivat älyttömän hyvää. Mausteissa säätelin hieman sen mukaan mitä kaapista löytyi mutta ihan upea herkku on! :)

    VastaaPoista
  2. En ole tainnut tätä lammaspadan ohjetta postata aikaisemmin... mutta todella hyvää tämä pata tosiaan on. Mukava että sinullakin on kokemusta tästä ja kirjoitit kommentin.. jospa joku muukin uskaltautuisi kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos hienosta vinkistä! Eipä mennyt paistinloppu hukkaan ja tuli todella herkullinen pataruoka!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit