Pääsiäisleipä - Hyvää Pääsiäistä!

Olen tällä viikolla leiponut monenlaista uudenlaista leipää ja pari uutta suosikkia löytynyt. Pääsiäisleivälle löysin ohjeen Maken Aito-Maku blogista. Tein pientä hienosäätöä alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna, koska minulla ei ollut kaikkia aineita itselläni. Kirjoitin alle molemmat versiot, koska luomu-appelsiininkuorta voi olla hankala saada.

Tämä oli muuten hyvää leipää. Poikani sanoi että tämä on parempaa kuin kaupan leipä!

Toivotan tämän leipäohjeen myötä oikein hyvää pääsiäistä kaikille lukijoilleni.

Pääsiäisleipä (1 suuri leipä)
5 dl (luomu)piimää
5 dl (luomu)vehnäjauhoja
5 dl (luomu)hiivaleipäjauhoja
1 pss kuivahiiva
1 rkl hunajaa
2 tl ruususuolaa
1 tl fenkolia (murskaa hieman mortellissa)
1 tl anista (murskaa hieman mortellissa)
½ tl pomeranssinkuorijauhetta
1 1/2 tl (luomu)appelsiininkuorijauhetta (Make oli käyttänyt 1/2 appelsiinin kuoren ja mehun, kannattaa ehdottomasti käyttää luomuappelsiineja!)
1/2 dl (luomu)auringonkukkaöljyä

Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot, hiiva ja mausteet. Käynnistä kone ja lisää reilu kädenlämpöinen piimä sekä hunaja ja öljy. Anna koneen käydä hiljaisemmalla teholla ensin pari-kolme minuuttia ja sitten vähän vauhdikkaammin 8 minuuttia.

Anna taikinan levähtää 20 minuuttia. Leivo tämän jälkeen leipä ja hiero pintaan jauhoja ja viillä sitten pintaan kuvioita terävällä veitsellä.

Kohota lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.

Paista leipä ensin 215 asteessa 5 minuuttia jonka jälkeen vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

Hyvää uunituoreena mutta yhtä hyvää vielä seuraavanakin päivänä.

Kommentit

  1. Kiitos hyvästä leipäohjeesta Make. Leivoin myös uusimman pääsiäisleipäsi ohjeella ja siitä tuli myös todella hyvä leipä. Postausta jossain vaiheessa siitäkin sitten :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit