tiistai 6. huhtikuuta 2010

Rouheinen pääsiäisleipä

Tässäpä toinen leipä, jota tein pääsiäisenä. Todella hyvää ja säilyy hyvänä muutaman päivän, kannattaa kokeilla! Ohje löytyi taas Makelta.

Rouheinen pääsiäisleipä (1 suuri leipä)
4 dl (luomu)piimää
½ dl (luomu)spelttihiutaleita
1 rkl (luomu)speltrouhetta
1 rkl soijarouhetta
1 rkl (luomu)pellavansiemeniä
1 rkl (luomu)aurinkonkukansiemeniä
3/4 dl fariinisokeria
2 dl (luomu)hiivaleipäjauhoja
n. 5 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 tl fenkolia (hienonna pikkuisen)
1 tl anista (hienonna tätäkin)
1 tl ruususuolaa
1 pss kuivahiiva
½ dl (luomu)auringonkukkaöljyä

Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot, rouheet, siemenet, hiiva sekä mausteet. Käynnistä kone ja lisää reilu kädenlämpöinen piimä sekä öljy. Anna koneen käydä hiljaisemmalla teholla ensin pari-kolme minuuttia ja sitten vähän vauhdikkaammin 8 minuuttia.


Anna taikinan levähtää 20 minuuttia. Leivo tämän jälkeen leipä ja hiero pintaan jauhoja ja viillä sitten pintaan kuvioita terävällä veitsellä.

Kohota lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.

Paista leipä ensin 215 asteessa 5 minuuttia jonka jälkeen vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

Tämä leipä oli ihanaa sekä tuoreena että vielä parinkin päivän päästä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi <3