Fish and Chips


Sain viime viikolla aivan loistavan viikonloppun ruokaidean rakkaalta ystävältäni: Fish and Chips. Koska kalaa olen laittanut viime aikoina aika vähän, niin päätinpä siis tehdä tuota saarivaltion perinneruokaa. En viitsinyt alkaa netistä etsimään mitään oikeaoppista reseptiä, vaan tein aivan oman mielen mukaan. Hyvää tuli ja poikani vieraana ollut kaverikin oli kuulemma tuumannut, että täällä on aina parempaa ruokaa kuin kotona :) 

Fish and Chips (3-4:lle)

400 g seitifileitä (pakaste)
1 (luomu) kananmuna
(luomu) vehnäleseitä
(ruusu) suolaa
tilliä
mustapippuria
(luomu)perunoita
(luomu) kylmäpuristettua rypsiöljyä
Pasta Rossa -mausteseosta

Pese perunat ja lohko n. 4-6 osaan per pottu. Laita perunalohkot uunivuokaan ja kaada päälle öljyä ja rouhi reilusti Pasta Rossa-mausteseosta (muutkin mausteet käyvät tai vaikkapa pelkkä suolakin).

Laita perunalohkot n. 200 asteiseen uuniin, paistoaika n. 40 minuuttia (riippuu perunoiden laadusta ja koosta).

Riko lautaselle kananmuna ja laita toiselle lautaselle vehnäleseet. Ripottele uunivuoan pohjalle suolaa, pippuria ja reilusti tuoretta tilliä. 

Pyörittele puoliksi sulaneita kalafileitä ensin kananmunassa ja sitten vehnäleseissä. Laita fileet uunivuokaan ja ripottele päällekin suolaa, pippuria ja tuoretta tilliä. Voit vielä vähän käännellä kalapaloja vuoassa, että mausteet leviää tasaisesti.

Laita kalafileet n. 200 asteiseen uuniin  perunoiden seuraksi ja paista n. 20-30 minuuttia. 

Tarjoile sanomalehtikääreestä (sanomalehtikäärön sisälle kannattaa laittaa tötterö pergamiinista tai vaikkapa leivinpaperista, ettei painomuste pääse pilaamaan ruokaa), lisänä ketsuppia ja vaikkapa höyrytettyä parsakaalia.

Perinteisempi fish and chips -kala tulisi varmaan pannulla reilussa rasvassa paistaen tai friteeraamalla, mutta tämä oli tällainen "terveysversio". Hyvää oli!

Kommentit

  1. Voisi kai lisätä, että ei ihan siihen pelkkään sanomalehteen kääritä. Se painomuste ei liene kovin terveelistä =)

    Minä tein vähän tuolla systeemillä "kotitekoisia kalapuikkoja" ja ne jotka niitä pystyivät syömään (ei allergiset) tykkäsivät kovasti.

    VastaaPoista
  2. No, myönnettäköön, että sanomalehtikääreen sisälle kätkin tötterön pergamiinista :) Joten ihan suoranaisesti sanomalehden kanssa kosketuksissa tuo ruoka ei ollut. Hyvä huomio kylläkin, taidanpa korjata tuonne tekstiinkin huomautuksen! Kiitos! :)

    tuollaiset kotitekoiset kalapuikot on varmasti monin verroin terveellisempiä, kuin kaupan pakastealtaan teollisuus-pötkylät.

    VastaaPoista
  3. Tä on hyvää! aina välillä tulee itsekin tehtyä samantyyppistä! Ja paperikäärö on kiva idea, meillä lapset tykkäis varmaan ruuasta kuin ruuasta jos näin kivassa tötterössä olisi tarjolla! :)

    VastaaPoista
  4. Eve: Joskus pienillä jutuilla on iso merkitys lapsille... tavallistakin ruokaa voi joskus tarjota erikoisella tavalla (vaikka se itsestä saattaisi tuntua hankalalta ja sähläämiseltä, mitä tuo paperitötterö toisaalta oli... mutta eipä tullut paljon tiskiä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit