Viikon 06/2011 liikunta

Tulee hieman jälkijunassa nämä postailut nyt. Työttömän arki on kiireistä ;) Niistä kiireistä lisää muissa postauksissa.

Viime viikolla oli aika kylmää ja tällä viikolla vasta on ollutkin kylmää, mutta pyöräiltyä on tullut jokainen päivä. Vaikka pakkasta on välillä ollut lähes 30 astetta niin aivan ihana on ollut ajella pyörällä, koska aurinko on vihdoin alkanut paistaa ja on ollut aivan valtavan kaunista! Kirpaisevan kaunista. Harmi vaan, ettei ole oikein tarennut pysähdellä kuvaamaan. Kirjoittelin pidemmät yhtenäiset pyöräilyt tuonne liikuntarapsaani, ihan vaan itselle seurantaa varten.

Tiistain ratsastustunti oli aivan ihana! Meitä oli vain 3 naista tunnilla ja opeteltiin sekä ravissa että laukassa kevennettyä istuntaa (tämä tulee tarpeeseen sitten, kun aletaan hypätä esteitä!). Opettaja oli valinnut minulle ratsuksi uuden tuttavuuden Pihlan ja hevosta valmistellessani naureskelin, että vaikka olen kaikkein pisin nainen niin sain silti porukan pienimmän hevosen! Mutta enpä ollut ratsuuni tippaakaan pettynyt, hevonen laukkasi uskomattoman tasaisesti, eikä pelottanut tippaakaan nostaa takaliistoa satulasta kevennetyssä istunnassa.

Pieni haaveri tunnilla kävi yhdelle naisista, hän tippui laukassa hevosen selästä. Mutta onneksi hän selvisi vain säikähdyksellä ja ehkä muutamalla mustelmalla.

Uusi jumppatuttavuus oli perjantai-illan step-pump. Aivan ihana tunti, menen kyllä toistekin! Niinkuin nimikin sanoo, ensin oli puoli tuntia steppiä, jonka jälkeen pumppia: penkkipunnerrus, selkäliikkeet, hartiat/yläselkä sekä vatsat ja lopuksi vielä lyhyet venyttelyt. Hikistä ja tehokasta, sekä aerobista että lihaskuntoa mukavassa paketissa.

Tässäpä vielä yhteenvetoa:

Maanantai: BodyJam 60 min.
Tiistai: Jooga-pilates aamulla 60 min. ja ratsastus 60 min illalla (+ reipasta pyöräilyä 2 x 6 km)
Keskiviikko: Lepopäivä
Torstai: Lepopäivä
Perjantai: BodyStep + BodyPump (30min+30min) ja BodyBalance 60 min.
Lauantai: BodyStep 45 min. (+ 2 x 4 km paukkupakkas-pyöräilyä)
Sunnuntai: Lepopäivä

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Kommentit

  1. Hei!

    Täällä etelässäkin pakkanen paukkuu reippaasti yli 20 asteen. Ihana auringonpaiste lämmittää kuitenkin jo vähän. Ratsastus on tosi hieno harrastus! Edellisestä tunnista on ainakin 10 vuotta, en tiedä uskaltaisinko enää...

    VastaaPoista
  2. Hei Riitta ja kiitos kommentistasi. Kyllä kannattaa ehdottomasti käydä koittamassa ratsastusta uudelleen, mikäli sellaiseen on mahdollisuus. Saattaa kipinä syttyä uudelleen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit