Viikon 04 ja 05/2011 liikkumiset


Jäipä yhden viikon yhteenveto väliin tietokoneongelmien vuoksi. Pyöräiltyä on tullut jokainen päivä enempi tai vähempi ja enempi tai vähempi suotuisissa olosuhteissa... lunta on tullut aika lailla ja välillä on ollut aika kirpakat pakkasetkin. Mutta kevättä kohti mennään :) Tykkään kyllä kulkea pyörällä jos ei vaan ole todella liukasta, mitä nyt ei onneksi ole tänä talvena ollut.

Kaksi hieman rauhallisempaa viikkoa on ollut takana, olen koittanut hieman kuunnella omaa kehoa ja ajatuksia. Selkä hieman ”venähti” tiistai-aamun jooga-pilates-tunnilla liikkeessä, jossa särjin selkäni vuosia sitten astanga-jooga-tunnillakin. Onneksi kipu ei ollut paha ja meni parissa päivässä ohi, mutta sain hyvän muistutuksen: voimakkaat selän taivutukset eteenpäin eivät tee omalle selälleni hyvää.

Edellisen viikon tiistain ratsastuskin oli peruttu liian kovan pakkasen vuoksi. Ehkä se oli hyvä sattuma, kipeällä selällä ratsastaminen ei ehkä olisi ollut niin kivaakaan.

Toissaviikon yhteenveto siis seuraavanlainen:

Maanantai: BodyPump 1 tunti aamupäivällä ja BodyJam 1 tunti iltapäivällä
Tiistai: Jooga-pilates 1 tunti aamulla
Keskiviikko: BodyBalance 1 tunti iltapäivällä
Torstai: Lepopäivä1 (mutta hyötyliikuntana pyöräilyä liki 20 asteen pakkasessa 2x 10 km)
Perjantai: Lepopäivä2
Lauantai: BodyJam 1 tunti
Sunnuntai: Lepopäivä3

Kuluneella viikolla oli oikein into päästä ratsastamaan! Valitsin hevosen, jolla en ole pitkään aikaan mennyt ja hieman oli kommunikointivaikeuksia. Mutta tiukkana pysyin ja hiki valui pitkin selkää, kun pollea piti oikein reippaasti komentaa. Pitäisi koittaa ratsastustunnille valita vaihtelevasti noita hevosia, eikä aina ottaa sitä helppoa ja itsestä kivointa. Kaikkihan ne kivoja on, mutta jokaisella on omat juttunsa, yksi on laiska, toinen vähän liiankin innokas menijä, kolmas tottelee kuin unelma, neljäs tahtoisi tehdä vain oman päänsä mukaan jne.

Tässä siis kulunut viikko:

Maanantai: Freepower 50 min.
Tiistai: Ratsastus 60 min.
Keskiviikko: Lepopäivä1
Torstai: Lepopäivä2
Perjantai: BodyPump 1 tunti ja Pilates 1 tunti
Lauantai: BodyJam 1 tunti (sekä 2 x 6,5 km ”umpihankipyöräilyä” -12 asteen pakkasessa)
Sunnuntai: Kahvakuula FRESH 45 min (ulkona, pakkasta -13)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Mulla myös vihlaisee alaselkä ilkeästi välillä syvävenyttelyssä. Pitäisikin melkein jonkun fysiojumpparin kanssa jutella millaisia liikkeitä noiden kulumien kanssa pitää välttää.

  VastaaPoista
 2. Aina kun luen muiden jumppa- päiväkirjoja, niin ryhti tietsikan ääressä paranee ihan itsestään :)
  Selkävaivat ovat ikäviä, mieheni on saanut apua akupunktiosta.

  VastaaPoista
 3. Paljonko teillä on pakkasta kun ratsastus perutaan? Mielenkiinnosta kyselen:)kun aina välillä niitä pakkasrajoja mietitään.

  VastaaPoista
 4. Kyllä niin kateellisena katselen tuota sinun urheilupäiväkirjaasi! :) Uskomaton mimmi olet <3

  Minäkin mietin tuota pyöräilyä.. kovasti kaipaan kesän pyörälenkkejä ja kun poikakin ihan varmasti siitä tykkäisi. Mutta kun pelkään pyöräilyä vähän muutenkin niin miten sitten talvella.. 15 kiloinen poika perällä..? Huhhuh.. talvirenkaat toki pitäisi laittaa eteen ja taakse, mutta uskaltaisinko sittenkään. Ehkä odotan vain sulia teitä.. tuskin siihenkään kovin pitkä aika on. Toivottavasti :)

  VastaaPoista
 5. Marika: Varmastikin olisi hyvä jutella asiantuntijan kanssa mitkä liikeet on hyväksi ja mitä taas tulisi välttää. Ettei tule ikäviä yllätyksiä.

  Eve: Eräs ystäväni sai myös apua lonkkakipuunsa akupunktiosta.

  Tirriliisa: Käyttämälläni tallilla pakkasraja on -18 astetta, jonka jälkeen tunnit perutaan. Rankkaa hevosille kuin myös ratsastajille, kun ei enää oikein saa vaatetta niin paljon päälle, ettei tulisi kylmä, erityisesti sormille ja varpaille.

  Jellona: Voi kiitos, ei tässä mihinkään uskomattomiin suorituksiin ole ylletty. Sinä itse teet aikamoisia lenkkejä, joten ei tarvitse olla tippaakaan kateellinen! Olen monesi ihaillut pitkiä lenkkejäsi ja monesti haaveillut samasta :)

  Talvella pyöräily tuollaisen jo ihan mukavan kokoisen pojan pyristellessä tarakalla ei ehkä ole ihan sitä turvallisinta hommaa, olet oikeassa. Täällä Oulussa näkee talvisinkin joitakin pyörän perässä vedettäviä kärryjä, joissa lapset istuvat. Mutta kovilla pakkasilla ja auraamattomilla teillä sekään tuskin onnistuu. Kyllä ne sulat kelit ovat jo yllättävän lähellä! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit