MaMa-haaste Nro 2 - Villa

Villa on yksi lempi-materiaaleistani! Sen huomaa myös kun kurkkaa kaappiini: värjättyjä suomenlampaan villoja isoja, pehmeitä kasoja ja villalankoja kerä jos toinenkin. Leenan blogissa MaMa-haaste nro 2 on villa. Päätin heti, että nyt huovutetaan!

Joulun aikoihin ihastuin pötkylöitten huovuttamiseen, joten niitä tein tälläkin kertaa. Pötkö syntyy aika kivasti, villasta otetaan ensin mahdollisimman pitkiä kuituja ja niitä laitetaan pitkäksi pötköksi, liitoskohdat limittäin. Sitten käsiä kastellaan ja hierotaan saippuaan (minulla mäntysuopaa) ja villapötköä aletaan vääntää kierteelle. Ensin varovaisesti ja kun pinta alkaa huopumaan ja pötkö pysyy jo vähän kasassa, pötköä voi pyöritellä yhä voimakkaammin kosteiden, saippuoitujen käsien välissä.

Kun pötkylä on huopunut tarpeeksi, sitä huuhdotaan vuoroin kylmässä ja kuumassa vedessä muutaman kerran molemmissa. sitten pötkö oiotaan muotoonsa ja annetaan kuivua.


Innostuin edellisen MaMa-haasteen yhteydessä niin paljon virkatuista kukista, että halusin yhdistää pieniä kukkia huovutettujen pötkylöiden kanssa. Päätin tehdä vihreistä, huovutetuista pötkylöistä keväisen ovikranssin ulko-oveen. Kukkia tulikin sitten virkattua senverran paljon, että päätin tehdä vielä huovutetun kaulakorun keltaisesta pötköstä ja muutamasta virkatusta kukasta. Lisäksi huovutin muutaman pienen pallon kukkien keskustoihin.

 Virkattu pieni kukka

Virkkausohje:
 • Tee aloitussilmukka ja virkkaa 5 ketjusilmukkaa. Yhdistä ensimmäinen ja viimeinen silmukka piilosilmukalla renkaaksi.
 • 1. Krs: Virkkaa renkaaseen 10 kiinteää silmukkaa.
 • 2. Krs: Virkkaa * 2 ketjusilmukkaa, 1pylväs ensimmäiseen kiinteään silmukkaan, toinen pylväs samaan kiinteään silmukkaan kuin edellinen, 1 piilosilmukka seuraavaan ketjusilmukkaan*. Toista *-* 5 kertaa.
 •  Vedä lanka viimeisen silmukan läpi ja vedä langanpää kukan nurjalle puolelle.


 Huopapötköjen ja pienten kukkien käyttömahdollisuuksia on vaikka kuinka! Esim. kuvausvaiheessa kissa päätti, että nämä kävisivät myös kissanlelusta :)

Kommentit

 1. Kauniin sävyistä villaa. Huovuttaminen on mukavaa, villa on kiehtova materiaali, -myös kissoista.

  VastaaPoista
 2. Hienoja koruja!

  Minä olen tehnyt huopanarua silleen, että olen virkannut hahtuvalankaa ketjusilmukoilla ja laittanut sitten pötköt pesukoneeseen. Huovutusosuus tapahtuu tällä menetelmällä kuin itsestään :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos osallistumisestasi! Persoonallisen tuotteen olet saanut aikaan -mukavaa!

  VastaaPoista
 4. Trina: Kiitos! Minä tykkäsin itsekin erityisesti tuon keltaisen sävystä. Kun villakasat on lattialla niin toinen kissa ottaa sen villakasan aina omaksi pedikseen :)

  Tintin: Kiitos! :)

  Henni: Hyvä idea tuo virkatun pötkön huovuttaminen pesukoneessa. Itselläni on tuota villaa vain niin isot kasat, että pitää koittaa niitä välillä kuluttaa :) Onneksi on tällaiset haasteet!

  Leena: Kiitos kommentistasi ja kiitos haasteesta, tämä haaste oli mukava, kuin myös edeltäjänsä. Innolla odottelen seuraavaa :)

  Virpi: Kiitos, näihin pötkyjen tekoon tulee oikea himo. Kestäisi vaan kädet...

  VastaaPoista
 5. Kranssi on tosi suloinen, tulee ihan kevät ja omenapuun kukat mieleen :)

  VastaaPoista
 6. Eve: Kiitos! Koitin hakea juuri tuollaista mielikuvaa itsekin ja sinä sen hoksasit! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit