Appelsiinimuffinssit

Löysin vasta ihastuttavan blogin nimeltä Garam Masala, jossa on paljon ohjeita intialaisiin ruokiin. Eräänä aamuna leipä oli loppunut, joten päätin kokeilla appelsiinimuffinsseja, joihin löysin ohjeen tuolta blogista. Nämä eivät ole makeita muffinsseja, mutta ovat juuston/voin kanssa tuoreina todella maukkaita aamupalalla. Poikakin söi näitä varmaan ainakin kuusi aamupalaksi :)


Appelsiinimuffinssit (10-14 kpl)

5 dl (luomu) täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 (luomu) kananmuna
1/2 dl (luomu) auringonkukkaöljyä (muutkin öljyt käy)
3 dl (luomu) appelsiinimehua (itse puristin luomuappelsiineista)
1 rkl (luomu) sitruunamehua
1 dl (luomu) rusinoita
1/4 tl suolaa


Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään taikinakulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, öljy sekä appelsiinin ja sitruunan mehu. Lisää neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi, kosteaksi taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi rusinat.

Voitele muffinssipeltin syvennykset ja jaa taikina muffinssipeltin syvennyksiin niin, että jätät noin 1/3 kohoamisvaraa.

Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa tuoreina voin, juuston ja/tai marmeladin kera.

Kommentit

Suositut tekstit