NTI III


Eilen kokoontui Neljä Tavista Ilallliselle Lennun luo. Lennu asuu ihastuttavassa omakotitalossa lähes maaseudulla, mäntymetsä alkaa aivan takapihalta! Lisäksi toinen toistaan ihanampia ristipistotöitä oli kodin koristuksena, ristipistojen teko kun on yksi hänen rakkaista harrastuksistaan.


Mutta illan teema oli siis ruoka! Toki muustakin puhuttiin ja seura oli edelleen mitä parhainta ja ruoka todella hyvää. Minun kännykkä-kamerani hieman ontui tunnelma-valaistuksessa, te kenellä on pääsy Lennun blogiin voitte käydä ihailemassa kauniita kuvia siellä sitten (postaus illasta tulee varmaan sinnekin lähiaikoina).Alkudrinkkinä saimme kuohuvaa, alkoholitonta karpalojuomaa ja alkupalaksi halloumi-tomaatti-salaattia. Nami!


Pääruoaksi Lennu oli loihtinut meille aivan ihanat Quiche Lorraine annospiirakat. Piiraiden täytteessä oli kinkkua ja juustoa ja piiraissa oli aivan ihanan rapea pohja (ohjetta odottelen :)


Pääruuan jälkeen siirryimme olohuoneen puolelle seurustelemaan ja nauttimaan väliin juustoja ja viiniä. Kaikki vieraat taisivat olla juustojen ystäviä (kukapa ei olisi?!).


Jälkiruuaksi saimme vielä ihanan syksyistä karpalokiisseliä (Lennun miehen poimimista karpaloista!) kera valkosuklaa-moussen. Tämä kyllä kruunasi täydellisen aterian.

Tuliaisiksi vein Lennulle valmistamaani raakasuklaata sekä purkillisen mausteista kurkkusäilykettä. Kiireessä nämä unohtui valitettavasti kuvata, mutta kurkkusäilykkeen ohjeesta on tulossa pian postausta.


Lennulla on myös kaksi kissaa, jotka hieman hämmästelivät meitä äänekkäitä vieraita. Mutta saimmepas sitten kuitenkin myös vähän silittää kissoja loppuillasta. Perheeseen on tulossa uusi, ihana kisu syyskuussa :)

Kissat kirjahyllyn pällä.

Kyllä meidän kelpaa :) Seuraavaa illallista jo innolla odottelen!

Kommentit

 1. Joko suunnittelet viidettä kattausta ;) On tää kyllä huippisjuttu.

  Nyt maistuis illan päälle vielä se karpalokiisseli ja valkosuklaamousse, nam :P

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanaa oli taas, kiitos kun kävitte, seura on kyllä mitä parasta!

  Kiitos tuliaisista myös kovasti, raakasuklaata olen maistanut jo, ihan parasta! Kurkkusäilyke on vielä korkkaamatta, mutta näyttää ihanan herkulliselta :)

  VastaaPoista
 3. Vihdoin ja viimein! =D Kiitos kuvista ja jutusta.

  VastaaPoista
 4. Pingviini: No kyllähän se viides kattaus on jo välillä vähäsen mielessä :)

  Lennu: Kiva jos tykkäsit raakasuklaasta. Se se on terveellistä! :) Ihana ilta oli, kiitos vielä emännälle.

  Virpi: Sinä varmaan odotit paljon ihania kuvia Lennun ristipistotöistä ;) Kiva jos nämä kuvat ja juttu kuitenkin miellyttivät :)

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä kattaus hyvältä! Montako kulmaa tuossa pöydässä on?

  t.Paula

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman ihanan kuuloinen ilta <3 Ja tuo ruoka näyttää niin herkulliselta, että tuossahan kalpenee rinnalla ruoka kuin ruoka :) Ihanaa herkutella välillä :)

  VastaaPoista
 7. Piuza: Hmm, enpä kyllä laskenut pöydän kulmia! Hyvä huomiokyky sinulla :)

  Jellona: Totta, ihanat ruuat olivat ja välillä on ihana herkutellakin.

  VastaaPoista
 8. Piuza: Pöytä on kahdeksankulmainen ja siihen liittyy piiiitkä tarina :) Ihan alunperin se on ollut pyöreä, isomummoni reippaana tyttönä aikoinaan sahasi sen kahdeksankulmaiseksi... Sen jälkeen siinä on taas ollut pyöreä levy, tuo nykyinen pöytälevy on teetetty sen sahatun kahdeksankulmaisen mukaan, vain alaosa on vanha.

  VastaaPoista
 9. Se on kyllä hieno ratkaisu! Vähän kun pyöreäpöytä, mutta ei kuitenkaan ja aterioijat näkevät mukavasti toisensa.:) Jänskä!

  t.Paula

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit