Sadonkorjuuta ja herukkasafaria


Kävin tänään taas pitkästä aikaa omalla palstalla pyörähtämässä ja kylläpäs siellä oli taas tapahtunut! Muutama kyssäkaali oli jo niin suuri, että taidan kohta ne jo napata pellolta mukaani. Harvensin myös porkkanaa, jonkin verran oli liian tiheää kasvustoa. Perunoitakin kaivelin mukaani yhden aterian aineksiksi ja salaatteja kunnon niput.Salaatti alkaa olla jo hieman ylikasvanutta ja huomenna on pakko käydä taas herneenpalkoja keräämässä! Niitä on ainakin tullut ja paljon. Myös rikkaruohot kukoisti oikein iloisesti, mutta niistä en taida enää tässä vaiheessa kesää välittää... kitken nyt syksyllä kuitenkin pellon vielä kertaalleen, jos ensi keväänä olisi sitten hieman pienempi urakka.

Yksi aika uusi ystävätär kyseli että olisiko kukaan lähdössä mukaan keräämään luomuherukoita hänen kotipaikalleen ja tokihan minä tuollaisesta ehdotuksesta innostun! Kolmen naisen porukalla lähdettiin siis tänään iltapäivällä "herukkasafarille". Vajaa pari tuntia kerättiin marjoja ja oma saaliini oli sankollisen verran puhtaita punaherukoita. Hinta 10€! Siis lähes ilmaiset marjat ja sain vieläpä autokyydin muutaman kymmenen kilometrin päähän ja takaisin.

Nyt illalla odottaakin sitten mehun teko ja hillon keitto... osan marjoista laitan ihan kokonaisina pakastimeen talven varalle.

Kommentit

 1. Hyvin ovat vihannekset kasvaneet palstallasi! Onpa paljon herukoita kuvan oksassa. Minulla on myös punaherukoitten mehustus menossa. Viidestä pensaasta tulee tänä vuonna 3 ja puoli ämpärillistä, mikä on aika vähän!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa satoa olet saanut! Herukat ovat kyllä hyviä, mekin saadaan mustia ja punaisia pakastimeen, ei tosin kotipihalta vaan sukulaisilta :) Minä tykkään syödä sellaisenaan noita marjoja pakastimesta talven mittaan, mehua meillä ei kovinkaan tule juotua, niinpä sitä ei keitellä.

  VastaaPoista
 3. Hyvälaatuisen näköisiä perunoita! Kyllä sadonkorjuuaika on kiva.

  VastaaPoista
 4. Ihanan kuuloinen saalis.
  On tämä maa suuri; meillä herneet menivät jo aikaa sitten ja puolet perunoistakin on jo syöty ja siellä kausi on aivan eri vaiheessa. Toisaalta ensimmäisen satsin pottuja taisin laittaa hivenen uhkarohkeaan aikaan maahan :D

  VastaaPoista
 5. Ihanan terveposkisia pottuja! :) Pääset taas lempipuuhaan: hillonkeittoon :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin ajattelin nyt ensimmäistä kertaa tehdä omenoista mehua, saa nähdä miten onnistuu.Komeita porkkanoita ja ihanan näköisiä herukkapuskia.

  VastaaPoista
 7. IIk, täällähän on paljon kommentteja! Kiva :)

  Rentukka: Joku muukin sanoi, että viinimarjoja olisi vähempi kuin yleensä... mutta tuolla missä me kerättiin oli kyllä todella paljon! Kolme sankoa kerättiin yhdestä puskasta, eikä se puska vielä tyhjentynyt.

  Lennu: Minäkin syön marjat marjoina, mehusta en välitä. Tosin Virpin luona sain niin hyvää mehua, että sitä oli ihan pakko vähäsen tehdä :)

  Pepper: En minä aina ole :D

  Trina: Perunat olivat kyllä ihanan sileitä, ohutkuorisia ja todella hyvän makuisia! Lajike taisi olla Timo...

  Satu: Jos totta puhutaan niin minun herneet on päässeet vähän ylikasvuisiksi, olisivat parempia jos olisin niitä vähän aikaisemmin keräillyt. Olen toki aikaisemminkin niitä jo muutamaan otteeseen käynyt keräämässä, mutta vieläkin osa herneestä kukki, joten saapa nähdä vieläkö herneitä tulee lisää.

  Pingviini: Joo, arvaa vaan menikö viime yönä aamuyön puolelle, kun oikein innostuin hillojen ja säilykkeiden kanssa! :D

  Tirriliisa: Ah, omatekoinen omenamehu on varmasti aivan todella ihanaa! Tuossa kuvassa oli harvennetut porkkanat, jota otin pienimpiä sieltä suurien välistä. Eilen kävin keräämässä muutaman oikein ison, kun tarvitsin säilöntään. Ai että olivat hyviä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit