Iltapäivä ystävien kesken - lihiksiä ja raakasuklaata

 Vastapaistetut lihikset.

Olipas tänään oikein mukava iltapäivä Pingviinin kanssa! Tultiin töistä meille ja alettiin leipomaan lihapiirakoita ja tehtiin myös raakasuklaata. Tämä oli vaihtari-ilta, koska viimeksi oltiin Pingviinin luona tekemässä sushia. Ah, sushi on kyllä aivan ihanaa! Mutta on lihikset ja raakasuklaakin, ja lähes yhtä terveellistä ;) Mutta ei aina tarvitsekaan olla vain terveellistä, ruoka on myös suuri nautinto, ei pelkästään ravintoa ruumiille, vaan yhtä lailla myös sielulle. Varsinkin jos ruokaa saa nauttia ihanassa seurassa, niinkuin tänään.

 Sain Pingviiniltä tuliaisiksi ison kassillisen hänen oman pihapuun omppuja!

Pingviini kirjoitti mulle hyvin osuvan aforismin taululle :)

Tässä vielä muutamia fiilistely-kuvia (osa Pingviinin ottamia) ja  lopussa ohje raakasuklaan tekoon. Tämä annos on aivan jätti-suuri, mutta raakasuklaata kannattaa tehdä kerralla suurempi annos ja vaikka jakaa suklaamassa osiin ja maustaa osat eri tavoin, niinkuin me tänään tehtiin, ja säilyttää valmis suklaa pakastimessa.

 Lihiksen täytteen mausteet mortellissa.

 Pingviinin taidonnäyte.

 Näitähän tulee kuin leipomosta konsanaan, minä vaan kuvailin :)

 Lihikset kohoamassa sievässä rivissä.

 Lihis öljyssä paistumassa.

 Tulikuuma lihis odottaa syöjäänsä.


Seuraavaksi sitten sitä raakasuklaata.... Tarvitaan mm. seuraavia aineita...


Raakasuklaa (iso annos)

4 dl (luomu) raakakaakaovoita
n. 2 dl dl kylmäpuristettua (luomu) neitsytkookosöljyä
4 dl raakakaakao-jauhetta
n. 2 dl lucuma-jauhetta
n. 8 rkl (luomu) hunajaa ja/tai (luomu)agavesiirappia
Mausteita maun mukaan,esimerkiksi jotain seuraavista:
kaakaonibsejä
kuivattuja (tai pakastettuja!) marjoja, karpalot on todella hyviä!
(luomu) kookoshiutaleita
pähkinöitä
(luomu) vanilja-jauhetta

Laita isoon kattilaan tai tiskialtaaseen hieman kättä lämpöisempää vettä ja veteen kulho, jossa valmistat suklaan. Suklaan ainekset sulaa vesihauteessa. Varo kuitenkin ettei suklaakuppi pääse hörppäämään vettä! Jos näin kuitenkin käy niin kalliit ainekset eivät siltikään ole piloilla. Pakasta seos, jolloin vesi erottuu massasta ja voit aloittaa homman alusta, sulattamalla jne.

Raasta kaakaovoi hienoksi raasteeksi. Älä jätä isoja möykkyjä, koska ne sulavat todella hitaasti (iso möykky on nuppineulan pään kokoinen, huomaat kyllä ensimmäisellä kerralla). Laita vesihauteessa olevaan kulhoon raastettu kaakaovoi ja kookosöljy. Kun ainekset ovat sulaneet, sekoita sekaan raakakaakao- ja lucuma-jauheet. Sekoittele seos kunnolla tasaiseksi.



 Pingviini raastoi ison kasan kaakaovoita.

Kaakaovoi ja neitsytkookosöljy sulamassa vesihauteessa.
Lisää sitten hunajaa ja/tai agave-siirappia ja sekoittele taas seosta jonkin aikaa, että hunaja/siirappi sulaa seoksen sekaan. Kun seos on tasaista, voit jakaa suklaamassan osiin ja maustaa jokaisen eri tavalla taikka voit lisätä vain yhtä maustetta ja sekoittaa sen koko massan joukkoon. Suklaamassan voi jättää myös ilman erityisiä mausteita, on todella hyvää ilman maustamistakin. Lusikoi/kaada massa sitten jääpalamuotteihin tai syvälle lautaselle ja laita pakastimeen n. puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen suklaa on valmista nautittavaksi.
 Raakasuklaamassaa ja kuivattuja karpaloita.

 Raakasuklaamassaa ja kookoshiutaleita.

Tämä suklaa täytyy säilyttää vähintään jääkaapissa tai sitten pakastimessa, koska neitsytkookosöljy muuttuu juoksevaksi n. +25 asteen lämmössä. 

Valmista raakasuklaata.

Kommentit

  1. Oi miten ihanalta nuo näyttävät! Raakasuklaa on kyllä aivan älyttömän hyvää, kiitos vielä kerran siitä pussista, viimeisiä paloja viedään :) Ihan pakko kokeilla tehdä joskus itsekin. Mistä ostat nuo ainekset yleensä?

    VastaaPoista
  2. Ugh, onpa huippua etten tänäänkään ole laihiksella, niin nautiskelen vielä parit mukaan pakatut lihikset ja zukulaatipalat! NJAM!! Kiitos voimannuttavasta illasta - sielu ja ruumis ravittu :)

    VastaaPoista
  3. Mukavaa tunnelmaa ja ihania herkkuja kuvissa! :-)

    VastaaPoista
  4. Lennu: Kiva että tykkäsit raakasuklaasta :) Osan aineksista olen tilannut netistä ja osan ostanut, mm. Kasvisruokala Etrasta saa jotain noista tarvikkeista. Voin vinkata kunhan seuraavan kerran tilaan :)

    Pingviini: Kiitos oikein ihanasta illasta itsellesi! Kyllä tuollaisten iltojen jälkeen jaksaa taas vähän aikaa, kun on sielu ja keho ravittu :)

    Satu: Kiitos, herkullista oli :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit