sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Porkkanasämylät

Leivontaa jälleen. Kaupan leivät ei oikein nyt innosta, on vaihteeksi kiva leipoa itse. Uunituoretta, lämpöistä leipää ja vielä ihana tuoksu kaupan päälle (jos nuhalta jotain haistaisi). Tänä aamuna tein siis porkkanasämpylöitä. Nyt tarvitsee enää herätellä pojat aamupalalle (kyllä, poikia on nyt kaksi, koska meillä majailee useinkin enemmän kuin yksi nuori).

Porkkanasämpylät (12-14 kpl)

5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl (luomu) auringonkukkaöljyä
1 rkl (luomu) hunajaa
1 tl (ruusu) suolaa
1-2 (luomu) porkkanaa raastettuna (1 iso tai pari vähän pienempää)
2 dl karkeita (luomu) täysjyvä speltjauhoja
2 dl (luomu) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (luomu) auringonkukansiemeniä
1 dl (luomu) neljänviljanhiutaleita
8-9 dl (luomu) vehnäjauhoja

Mittaa yleiskoneenkulhoon jauhot, siemenet ja kuivahiiva. Lisää myös porkkanaraaste, hunaja ja suola. Käynnistä kone ja lisää vähitellen vesi ja sitten myös öljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota n. 30-60 min.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Pyörittele sämpylöiksi ja kohota leivinpeltillä vielä n. 30 min.

Paista 225 asteisen uunin keskiosassa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi <3