Metsän aarteita


Metsästä löytyy monenlaisia aarteita vielä näin loppusyksylläkin. Kävin tänään keräämässä korillisen mustikanvarpuja, hieman sammalta ja lisäksi punoin muutaman pajukranssin. Noita pajukransseja voisi sitten käyttäisi esimerkiksi varpukranssien pohjina.

Tässäpä ensimmäinen kokeiluversio mustikanvarvuista tehdystä kranssista. Tykkään tuosta kyllä kovasti, voisin tehdä useammankin samanlaisen ja viedä vaikkapa joulun alla tuliaisiksi kyläpaikkoihin. Tosin en tiedä mitenköhän kauan tuo mustikanvarpu säilyy tuossa kranssissa hyvänä. Sen näkee sitten ajan kanssa.

Koristeluja en ole vielä tuohon miettinyt. Ehkä vain jotain punaista nauhaa.... olisiko teillä mitään koristeluideoita?

Kommentit

 1. Ihanan kranssin olet tehnyt!

  Juuri kun omassa blogissani kirjoitin niistä joulun väreistä à la Stockka, aloin miettiä, että tokikin se punainen istuu tuohon tietysti kuin nenä päähän, mutta voisihan se väri olla jotain muutakin.

  Esimerkiksi joku valkoinen tai hopeinen rihmamainen nauha voisi käydä. Tai joku hopealanka, jossa olisi pujoteltuja helmiä. Tai sitten joku sininen, tai ihan ruudullinen nauha. Jos varvut sattuisivat kestämään yli joulun, olisi kiva, jos nauha olisi jotain muuta kuin perusjouluväriä.

  VastaaPoista
 2. Sähän tietysti näperrät tuohon jonkun helmisysteemin punaisista helmistä tai sinisistä = mustikka?

  Tosi kaunis kyllä ihan tuollaisenaankin.

  VastaaPoista
 3. Mirka: Heti kun mainitsit tuon Stokkan joulun niin aloin paikalla nähdä silmissäni ne vaaleanpunaiset muffinssit! :D

  Kiitos ideoista! Punainen ja vihreä on tosiaan kuin luodut toisilleen joulun väreinä ja helmet hopeanauhassa kuulostaa kyllä aika ihanalta.

  Virpi: Kiitos sinullekin ideoista. Siniset helmet tosiaan toisivat mieleen mustikat, hyvä ajatus tuokin :)

  VastaaPoista
 4. Tein joskus aikoja sitten samanlaisia kransseja mustikanvarvuista, ne kestää hyvänä yllättävän kauan. Jossain vaiheessa kuivahtavat ja kutistuvat vähän, mutta muuten pitävät muotonsa ja värinsä eivätkä mitenkään "lerpahda" eli kranssi pitää muotonsa hyvin.

  Tässä yksi idea jota kokeilin: Pujottelin varpuihin valkoisia tai aidon helmen värisiä helmiä. Tippa liimaa pitää helmet paikallaan sittenkin kun varvut alkavat kuivahtaa ja kutistua. Ja voihan niihin tosiaan laittaa ihan minkävärisiä helmiä vaan!

  VastaaPoista
 5. Kanaemo: Kiitos kommentistasi! Hyvä idea tuo helmien liimaaminen. Pitääpä katsoa olisiko jotain lasihelmiä joita tuohon voisi liimailla (aitoja kun en raski käyttää :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit