Lohturuokaa - Kaalilaatikkoa

Nyt on ollut joku laatikkoruokavaihde päällä. Ensin maksalaatikkoa, nyt kaalilaatikkoa. Mikäs tämän parempaa syysruokaa olisikaan, hyvää, halpaa, helppoa.

Tällä kertaa hieman muuttelin perus-laatikon reseptiä. Tosin mitään reseptiä ei minulla tähän ole, koska en mittaa kaalilaatikon aineksia millään tavalla. Kasa tuota, ripaus tuota, loraus tuota... Eikun antaa mennä vain näppituntumalla, tämän kanssa ei ole turhan tarkkaa.

Pojalle tuli pari kaveria kylään ja kaalilaatikko taisi heillekin maistua... poislähtiessä toinen pojista tuumi että se kaalilaatikko oli kyllä tosi hyvää, kun ei se maistunut kaalilaatikolta :) Lisäsin nimittäin tällä kertaa laatikon sekaan purkin ruokakermaa ja puoli pakettia koskenlaskijaa, jotka pyöristivät makua oikein mukavasti.

Kaalilaatikko (n. 6 annosta)

Variaatioita tästä ruuasta voi tehdä varmaan vaikka kuinka, useimmiten meillä tehdään perinteisen ohjeen mukaan. Tosin mitään ohjetta ei oikeastaan ole. Perinteinen laatikko syntyy seuraavaan tapaan:

1/2-1 (luomu) valkokaali suikaleina
n. 400g (luomu) jauhelihaa murenneltuina
1 iso (luomu) sipuli paloiteltuna
n. 1-2 tl (luomu) Herbamare-yrttisuolaa (tai tavallista suolaa)
n. 1/2 dl siirappia
1-2 tl (luomu) meiramia
1-2 dl (luomu) puuroriisiä
vettä (tai liha- tai kasvislientä)

Kaikki ainekset vain sekaisin suuressa uunivuoassa (helpointa on vain levitellä ainekset kerroksittain vuokaan) ja päälle vettä/liha- tai kasvislientä niin paljon että ainekset melkein peittyvät. Sitten uuniin paistumaan, mitä kauemmin ja miedommassa paistetaan, sen parempaa tästä tulee. Itse paistoin 175 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia. Kannatta painella pintakerrosta pari kertaa paiston aikana, niin pinta ei kuivu liikaa.

Tällä kertaa lisäsin siis ylläolevien ainesten lisäksi puoli pakettia Koskenlaskija-sulatejuustoa muruina ja veden lisäksi laitoin purkin (luomu) ruokakermaa. Suolaa en laittanut niin paljon kuin yleensä, vaan vain n. puolet tavallisesta määrästä.

Kaalilaatikko on erittäin hyvää vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä, tosin kannattaa laittaa jääkaapissa tiiviiseen astiaan "hajuhaittojen" välttämiseksi.

Kommentit

 1. Minä taidan pistää kokeiluun tämän vesion, kunhan nuo allergikot saadaan taas kouluruoan pariin niin voi lounaaksi tehdä taas maitoruokia =)

  VastaaPoista
 2. Heip pitkästä aikaa!! Mukavaa syksyä :)

  VastaaPoista
 3. Virpi: Kiitos paljon onnitteluista :) Tämä kaalilaatikko saattaa tosiaan maistua lapsillekin paremmin kuin tavallinen, siis jos ei ole maitotuotteille allerginen. Ja tykkäsin kyllä itsekin eli sopii kyllä aikuiseenkin makuun :)

  Satu: Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Mukavaa syksyä sinullekin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit