Jauhelihapihviä Lindströmin tyylillä

Eilenillalla pitkästä aikaa jaksoin etsiä uusia ruokaideoita netistä. Ja eikös vain heti Pastanjauhajilta  löytynytkin ohje Lindströmin pihveihin. Sopivasti sattui olemaan kaapissa punajuuria ja luomujauhelihaa (tosin molempia minulla on jääkaapissa aika usein) joten eikun tuumasta toimeen ja pihvien tekoon, koska jauheliharuokien variaatiot ovat aina tervetulleita.

Näistä tuli meheviä ja hyviä, maistuvat varmasti myös lapsille! Tässä oma ohjeeni, vähän muunneltuna alkuperäisestä. Oikeisiin pihveihin kai kuuluisi kapris tai suolakurkku tms. kirpeä mauste, mutta lirautin vähän viinietikkaa kyseisten mausteiden puuttuessa. Variaatioita voi toki tehdä omien mieltymysten ja kokeilunhalun mukaan.

Lindströmin jauhelihapihvit (10 pihviä)

400 g (luomu)naudanjauhelihaa 
2 (luomu)punajuurta raasteena (n. 300 g raakoja punajuuria)
1 (luomu)sipuli
1 dl (luomu)turkkilaista jugurttia
1/2 dl korppujauhoja
1 (luomu)kananmuna
1 tl (ruusu)suolaa
n. 1 tl mustapippuria rouhituna
1 rkl viinietikkaa

 Aloita keittämällä punajuuret kypsiksi (voi varmaan käyttää raakanakain, mutta itse siis keitin). Pidä kypsiä punajuuria hetki kylmässä vedessä, jonka jälkeen voit kuoria ja raastaa ne polttamatta sormia.

Sekoita korppujauhot ja jugurtti, anna turvota hetki. Lisää sitten silputtu sipuli, kananmuna, pippuri ja suola sekä viinietikka. Sekoita. Lisää tämän jälkeen jauheliha ja raastettu punajuuri ja sekoittele tasainen "taikina". 

Tee taikinasta tasakokoisia, n. parin sentin paksuisia pihvejä suoraan leivinpaperin päälle uunipeltille. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Pihvit voi paistaa paistinpannullakin ja pinnasta tulee silloin varmaan ainva ihanan rapea, mutta helpoin tapa on tehdä uunissa (laiskan kokin pelastus :) 

Lisäkkeenä käy vaikka mikä, tai pihvit voi syödä vaikka ruisleivän päällä. Inspiraatiota voit käydä kuikkaamassa myös tuolta Pastanjauhajilta.

Kommentit

  1. Innostuin tästä sen verran että piti kaupasta hakea punajuuria ja tein noita itsekkin. Namia olivat.. viimeiset "pihvit" söin kylmänä jääkaapin oven raosta. ;D

    VastaaPoista
  2. Kiva kun sain sut innostumaan kokeilemaan :) Mukavaa vaihtelua niin tavallisiin lihapulliin ja ehkä myös vähän terveellisempiä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit