Vähän vielä lisää hopeasavesta...

Laitanpa vielä toisen postauksen tuosta hopeasavesta.Koska rakas ystäväni (joko kyllästyi huonoihin kuviini täällä blogissa taikka sitten jatkuvaan marinaani ;) korjasi vanhan kännykkäni taas toimintakuntoon niin sain paremman kuvankin :)

Tuosta hopeasavesta voi siis tehdä varmaan mitä vain, todella monipuolinen materiaali se tosiaan on. Materiaalina sitä saa joko savena, pastana tai ruiskussa ja kaikista tulee poltettuna 99,9% hopeaa sisältäviä koruja. Kokeilemalla ja harjoittelemalla tuosta materiaalista tekisi mitä erilaisimpia koruja. Nämä minun tekeleet olivat ensimmäiset mitä itse olen tehnyt. Kurssilta sai mukavasti perustiedot, että voi halutessaan jatkaa harrastusta itsenäisestikin.

Trina kyseli tuosta simpukasta edellisen postauksen kommenteissa. Tekniikka oli sama kuin tähtianiksen kanssa: ensin tehtiin muotti kyseiseen tarkoitukseen valmistetusta muovimateriaalista (kuvassa pinkki). "Muovia" kuumennettiin vähän aikaa kuumassa vedessä, jonka jälkeen siitä litisteltiin käsien välissä möykky, johon sitten simpukalla/tähtianiksella painettiin muotti. Muovi kopioi aika hyvin kaikki yksityiskohdat ja simpukkakorun urat tulivat siis itse simpukan urista, jotka oli tuossa muotissa. Tähtianis-riipuskin on rosopintainen, aivan kuin mauste-esikuvansakin.

Kommentit

  1. Tännehän on tullut tuotoksia jos jonkinlaisia meidän lomaillessa! Ihania nämä hopeasavijutut.

    VastaaPoista
  2. Ihan kiva noita oli tehdä, mukava kokeilla uutta.. vaikka omat niksinsä tuossakin hommassa oli, eikä ihan heti onnistunut niinkuin olisi ollut tarkoitus. Mutta tuosta kyllä saisi aikaan vaikka mitä kivaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit