Viikon 05/2010 liikkumiset ja esittelyssä Zumba

Viikon kuntoilut meni ihan hyvin kun ottaa huomioon kuinka kiire oli töissä. Seuraavat kolme viikkoa ainakin on aika haasteellista miten ehtii kuntoilla, mutta toisaalta on myös haasteita töissä, joten kaikkea ei varmaankaan voi saavuttaa. Testasin kuitenkin taas uuden jumpan, paljon mainostetun Zumban. Alla enempi sitten siitä.

Viikon treenikerrat: 6 kpl
Kulutusta yhteensä 5354 kcal

Maanantai: Kuntosali (15 min. lämmittely crosstrainerilla, salilla kiertoharjoittelua pitkillä sarjoilla, 18-20 toistolla n. 40 min.) (Sykkeet: Maksimi:161, Keskiarvo: 136 , Kulutus: 700 kcal) BodyJam (Sykkeet: Maksimi:185, Keskiarvo: 154, Kulutus: 936 kcal)
Tiistai: Kuntosali (lämmittely crosstrainerilla 10 min. + kiertoharjoittelua salilla n.35 min.+ loppuverryttely crosstrainerilla n.10 min.) (Sykkeet: Maksimi:191, Keskiarvo: 137 , Kulutus: 664 kcal
Keskiviikko: Zumba (sykemittari oli kotona, mutta arvioisin sykkeet suunnilleen samoiksi kuin BodyJam-tunnillakin, n. 930 kcal)
Torstai: Lepopäivä1
Perjantai: Lepopäivä2
Lauantai: BodyBalance (Sykkeet: Maksimi:145, Keskiarvo: 106, Kulutus: 429 kcal) ja Balletone (Sykkeet: Maksimi:149, Keskiarvo: 117 , Kulutus: 567 kcal)
Sunnuntai: BodyBalance (Sykkeet: Maksimi:143, Keskiarvo: 104 , Kulutus: 380 kcal) ja BodyVive (Sykkeet: Maksimi:180, Keskiarvo: 139 , Kulutus: 748 kcal)

Keskiviikkona ruokatunnilla pääsin kokeilemaan Zumbaa. Käyttämälläni salilla tuo Zumba alkoi tällä viikolla maanantaina ja maanantain tunnilla oli ollut 80 ihmistä! Keskiviikkona meitä oli 50 ja se oli minusta juuri ja juuri sopiva määrä, hankala siellä olisi ollut liikkua mihinkään jos olisi ollut enempi.Liikkeet sinällään ei ole monimutkaisia, mutta haastavuus tuli paljosta keskivartalon pyörittelystä, joka ei tule ihan helposti ;) Mutta siitäkään ei kannata pelästyä, kun lähtee tunnille sillä fiiliksellä että pidetään hauskaa! Ei niin väliä vaikkei kädet ja jalat ihan yhteistyössä aina ollutkaan, hiki tunnilla kuitenkin tuli.

Mitään lihaskuntoliikkeitä tuohon Zumba-tuntiin ei kuulu, pelkkää tanssillista jumppaa. Zumba-ohjaajat voivat miksailla omia tuntejaan aika vapaasti, musiikkejakaan ei ole sen tarkemmin rajoitettu (meidän salin ohjaaja sanoi että hänelle saa tulla ehdottelemaan mitä tahansa vauhdikkaita kappaleita joita haluaisi mukaan).

Ihan hauska tunti, jossa tulee hiki. Ei mitään hankalia kuvioita, vaikka liikkeiden tekninen toteutus vaatiikin tuota Zumbaamista vähän enempikin. Mutta opetteluhan on kivaa :)

Kommentit

  1. Mä olen varsinainen rautakanki, joka menee tanssillisilla tunneilla aina erisuuntaan kuin muut. Olin kuiteskin mainoksen uhri ja hankin syksyllä kotiin niitä zumba-DVD:itä. Mukana tuli yksi tekniikkalevy, jossa harjoiteltiin kaikki askeleet (noin 60min pitkä, tuli ihan hirvee hiki tästäkin) sekä sitten niitä eri ohjelmia. Tällaiselle puupökkelölle oli tosi antoisaa huomata, että pikkuhiljaa alkoi taipua ja jalka vipata paremmin. Kotona tehden oli minusta tosi kivaa, mutta en kyllä haluaisi joutua siihen sadan ihmisen ruuhkaan zumbaamaan. Pitää odottaa, että suurin hypetys on ohi, että mahtuu jonnekin salille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Mirka. On se tosiaan mukava huomata että vaikka onkin rautakanki ja vaikeuksia pysyä synkassa vauhdikkaissa askelsarjoissa niin nopeasti niissäkin vaan kehittyy kun uskaltautuu mukaan. Ja tosiaan nuo ruuhkatunnit on aika tuskallisia, jos sellaiseen joutuu menemään niin kannattaa ehdottomasti tunkea itsensä sinne eturiviin vaan, näkee jotain ja siellä on vähän enempi tilaa (minä menen aina eteen, oli tunti mikä tahansa :)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista seurata näitä kulutuksia ja muita. Tuo zumba kiinnostaisi itseänikin. Muutenkin yleensä treenit teen yksin, joten voisi olla mukavaa vaihtelua tuommoinen ryhmäliikunta. https://www.fysio-eskola.fi/ryhmat

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit