Jälkkäriä - kerroskiisseli

Tänään teki mieli jälkkäriä. Tämä on parempi vaihtoehto kaupan vanukkaille, jotka on kyllästetty kaikilla lisäaineilla. Aitoa makua, helppo valmistaa ja itse voi määrätä makeuden määrän. Tästä voi tehdä monia eri variaatioita, joko pelkkää suklaata tai vaniljaa tai vaniljakiisselin kaverina voi tarjota marjoja tai raparperikiisseliä... lukemattomia eri mahdollisuuksia.

Kerroskiisseli (5 annosta)
Suklaakiisseli:
5 dl (luomu)maitoa
n. 2 rkl (luomu)sokeria
3 rkl (luomu)perunajauhoja
n. 2 rkl (luomu)tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Keitä ensin suklaakiisseli. Laita kaikki aineet kattilaan lukuunottamatta vaniljasokeria ja sekoita. Kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes seos sakenee. Ota kattila pois levyltä, lisää vaniljasokeri kiisselin sekaan ja kaada kiisseli tarjoiluastioihin. Ripota pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.

Vaniljakiisseli:
5 dl (luomu)maitoa
n. 2 rkl (luomu)sokeria
3 rkl (luomu)perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria (tai vaniljatangon pätkä halkaistuna)

Keitä sitten vanijakiisseli. Ainekset ja tekotapa on samat kuin suklaakiisselissä, mutta jätä kaakaojauhe pois. Vaniljasokerin sijasta voit myös käyttää aitoa vaniljatankoa, laita halkaistu vaniljatangon pala kylmän maidon sekaan ja ota pois valmiista kiisselistä (kaaputa siemenet tangosta kiisselin sekaan). Kaada valmis kiisseli tarjoiluastioihin suklaakiisselin päälle. Ripota taas vähän sokeria pinnalle.

Tarjoile jäähtyneenä. Älä laita jääkaappiin, vaan säilytä huoneenlämmössä (tulee siis syödä saman päivän aikana).

Kommentit

Suositut tekstit