Perjantain kuulumiset

Tänään oli aika tapahtumarikas päivä minun mittapuullani mitattuna. Oikein mukavakin päivä, vaikka töissä oli liian kiire, jäi paljon tekemistä viikonlopuksikin. En anna sen nyt kuitenkaan enää häiritä.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa ikinä hieronnassa. Tosin hieronta ei ollut aivan tavallinen hieronta vaan äänihieronta. Äänihieronta on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyä klassisen hieronnan ottein. Lihasjännityksiä poistamalla palautetaan tarkoituksenmukainen ryhti, liikkuvuus (erityisesti luisen rintakehän ja pallean alueella) sekä yleinen rentous. Äänihieronta soveltuu mm. yleiseksi rentoutumikeinoksi ja lihasjännityksiä poistamaan, puhe- ja ääniterapian sekä laulunopiskelun tukihoidoksi, purentalihasten jännitys- ja kiputilojen poistamiseen ja urheilijoiden hoidossa hengitysfunktion parantamiseen. Myös joidenkin sairauksien oireiden lievittämiseen.

Mielenkiintoinen ja mukava kokemus kaikenkaikkiaan. Olo tuntui hieronnan jälkeen hyvältä, rauhoittuneelta ja yläkroppa ja kasvot vähemmän kireiltä. Hieroja kertoi että voi huomata myös että hengittäminen on kevyempää ja helpompaa... No, sen näkee huomis-aamun juoksulenkillä sitten :)
Lisäksi kävin tänään verenluovutuksessa. Muutaman kerran vuodessa veripalvelu tulee meidän työpaikalle joten luovuttaminen on todellakin helppoa. Haluan aina ehdottomasti osallistua, jos vain ei ole mitään ylitsepääsemätöntä estettä. Luovuttaessa saa itsekin hyvää tietoa omasta hemoglobiinistaan, joka itselläni oli tällä kertaa 152. Lisäksi saa tietenkin tosi hyvä mielen, kun tietää että voi toiminnallaan auttaa. Pieni vaiva, suuri ilo.

Poikani tuli minua hakemaan töistä, oli kyllä tosi mukava. Käytiin kotona pikainen mutka ja lähdimme hänen kanssaan mopokauppoihin kyselemään osia ja katsomaan uutta kypärää. Olisi kuulemma tarpeen toinen kypärä, jos vaikka joku kaveri tarvitsee, jos pitää kyydittää. Kaipa pojalla teki mieli uutta ja hienoa mallia. Olihan niitä tosiaan kaupoilla hienoja ja huh, minkä hintaisia! 500€ oli kypärästä vasta jonkinlainen keskihinta. No, onneksi löytyi kohtuuhintainen ja poika oli tosi iloinen. Minäkin olin iloinen, kun poika kertoi saaneensa kotitalouden lopputyöstä luokan parhaan arvosanan 9 1/2. Olen monestikin pojalle sanonut, että ihan sama mitä numeroita ja saavutuksia muilla on, kunhan itse olet tyytyväinen omiin tuloksiisi. Mutta hyvä mieli tuli tuollaisesta tuloksesta.

Tänään siis vietettiin aika paljon yhteistä aikaa pojan kanssa, juteltiin paljon niitä näitä. Illalla vielä katsotiin yhdessä yksi elokuvakin. Mukava ja rauhallinen koti-ilta siis tänään, koska verenluovutuksen vuoksi urheilut on tänään ollut kiellettyjen listalla. Mutta hyvää mieltä on tänään tullut monesta muustakin asiasta, ei ole tarvinnut lähteä jumppaan sitä hakemaankaan. Mukavan erilainen päivä.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

  1. Jossain viestissä jo aikaisemminkin laitoin mutta se että ihminen haluaa luovuttaa verta kertoo aina tämän hyvästä sydämestä. Se kertoo oikeasti ihmisestä enemmän kuin kauniit sanat tai teot. Pieni vaiva - mutta voi olla jollekkin hänen elämänsä pelastava tekijä. Ole ylpeä itsestäsi - sun tulisi olla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos HeartAndSoul. Olipa kauniisti sanottu, aivan tässä punastuu ja nolostuu. Pieni vaiva se todellakin on ja hyvä mieli tulee siitä ajatuksesta että voi ehkä auttaa jotain hädässä olevaa luovuttamalla verta. Enkä tästä nyt sen kummemmin ylpisty, haluaisin vain kaikkia kannustamaan luovuttamaan verta, edes joskus.

    Sinä taidat olla samoilla linjoilla, muistelen sun blogissa olleen joskus aiheeseen liittyvää postaustakin?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit