Viikonlopun puurorieskat

Viikonloppuna meillä syödään aamupalaksi puuroa. Kokonaisista ohran- tai speltin jyvistä haudutettu puuro on aivan ihanaa, mutta myös muunlaiset puurot ovat hyviä. Tänä viikonloppuna tein täysjyväspelthiutaleista puuroa ihan kunnon annoksen ja loput puurot käytin rieskoihin. Aivan ihanaa tuoretta rieskaa ja nämä maistui hyvältä vielä seuraavanakin päivänä. Helppoa, nopeaa ja hyvää. Keittäkääs seuraavalla kerralla aamupuuroa vähän reilummasti ja leipokaa rieskaa.

Puurorieskat (4 kpl)

n. 2 1/2 dl valmista (luomu)spelt-täysjyvähiutalepuuroa (tai mitä tahansa hiutalepuuroa)
1/2 tl (ruusu)suolaa
1 dl vettä
n. 2 dl (luomu)hiivaleipävehnäjauhoja (muutkin jauhot käy)

Sekoita kaikista aineksista löysähkö taikina. Taputtele jauhoisilla käsillä leivinpeltille n. 1/2 cm paksuisia rieskoja (mahtuvat yhdelle peltille, koska eivät leviä eivätkä kohoa uunissa), pistele tiheään haarukalla ja paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.

Tähän voi käyttää melkein minkä tahansa puuron tähteitä ja jauhoinakin voi kokeilla monia eri vaihtoehtoja. Tämän helpommaksi ei leivänteko voisi tulla ja on varmasti tuoretta ja hyvää.

Kommentit

  1. Kiitti vinkistä! Just eilen syötiin ohrapuuroa ja sitä oli paljon ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Satu.

    Voi, ohrapuuro on aivan ihanaa! Varsinkin kokonaisista ohranjyvistä haudutettu :) Puuronjämistä tulee yleensä tosi hyviä rieskoja ja sämpylöitä, kannattaa tosiaan käyttää puurontähteet eikä missään tapauksessa heittää pois.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit