9-luokkalaisten joululeivontaa: Jouluhalko

Varoituksen sana heti alkuun herkimmille lukijoille:

Tämä postaus sisältää materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä Jouluihmisiä. Joten ei kannata katsoa pidemmälle!

Poikani kotitalousryhmä oli leiponut viime viikolla jouluhalkoja ja sain kuulla ylistäviä sanoja kuinka hyvää siitä olikaan tullut. Ohjetta voinen lisäillä myöhemmin kyseiseen halkoon (itse en tätä ole päässyt maistamaan, koska halko oli tietenkin syöty viimeistä palaa myöten siellä koulussa jo). Mutta itse asiaan...

Poikani ryhmässä  on yksi taiteellinen poika, ja taitaa kaikki teini-ikäiset tietokoneajan lapset omata vähän kieroutuneen mielikuvituksen. No, tällainen marsipaanikoriste oli syntynyt koristamaan poikani ryhmän jouluhalkoa. Opettaja oli kuitenkin ollut tyytyväinen poikien kekseliäisyyteen ja pyysi lähettämään hänelle kuvan sähköpostilla (poikani oli kännykällään näpsännyt tämän kuvan kakusta). Onhan se toisaalta tietysti hyvä, ettei opettaja ala liian kriittiseksi vaan antaa luovuudelle tilaa.....mutta ehkä tämä ei kuitenkaan ole koriste, jonka joulupöydässä olevassa kakussa haluaisi olevan. Halloween voisi olla soveliaampi juhla, vai mitä lukijat olette mieltä?

Kommentit

 1. Tuohan osoittaa suurta luovuutta!

  Helsingissä ole taannoin jossain koulussa sellainen taideprojekti, jossa teinit maalaili ihan luvan kanssa punaista maalia (verta siis) vanhohin pehmoleluihinsa. Projektiin kuului myös asiasta keskustelu ynnä muu moraalinen pohdinta. No, tätä päiviteltiin mummojen toimesta Hesarin yleisönosastossa ainakin kuukauden. Taas meni kuulemma yhteiskunnan rahat hukkaan. Kukaan ei ollut kiinnostunut siitä, että nuoret oli kauhean innostuneita tästä hommasta...

  VastaaPoista
 2. No tämä sai kyllä hymyn aikaan kun ensin vaan huomasi mitä siinä oli menossa!! :D Ja opettajelle täydet pisteet myös siitä että antaa nuorille tilaa - juuri tuollaisten kautta nuoret oppii uskaltamaan ilmaista itseään kun ei heti lannisteta. Ja ei ehkä sellaista "tässä on sinulle mummo jouluhalko!" materiaalia mutta tosi hauska silti! :)

  Kivaa pakkaspäivää päivää sinne jonnekkin! Naurattaa tuo kuva..

  VastaaPoista
 3. Parempi ilmaista tunteet, vaikka rankemmatkin, jouluhalossa kuin tosielämässä! Hyvä,että opettaja ei ole tiukkis, vaan ymmärtää nuoria.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteistanne! Kyllähän tuommoisista voisi vanhemmat ihmiset kauhistua ja suuttua, mutta samaa mieltä olen kanssanne, kyllä nuorten pitäisi saada ilmaista itseään jos se nyt on noin harmitonta kuitenkin. Olen tavannut kyseisen kotitalousopettajan, hän on ehkä hiukan alle 30v. nainen ja vaikutti erittäin ymmärtäväiseltä ja mukavalta, varmasti teinit hänestä tykkäävät kun ei ole liian tiukkaa ja tarkkaa. Hän antaa myös tosi kivoja kommentteja jos lapsi tekee jotain vähänkään paremmin, sitä harvempi ope tekee. Useimiten opettajat antavat palautetta vain jos jokin on pielessä, ei silloin kun jokin on hyvin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit