Pikaruokaa Joulupuuhastelun keskellä

Olen viettänyt muutaman illan aika tiiviisti saumurin ja ompelukoneen ääressä, mutta sainpas vain lahjapussit valmiiksi! Ruoaksi piti eilen saada jotain tosi nopeaa, tosi helppoa ja tosi hyvää (tietenkin), joten teimme pojan kanssa pitkästä aikaa kinkku-aurajuusto-pastaa. Tämä täyttää nuo edellä mainitut kriteerit täydellisesti. Terveellistähän tämä tuskin on (vaikka pasta olikin täysjyvää), mutta joskus voinee antaa sen terveellisyyden anteeksi. Tämä ruoka ei myöskään ole mintenkään kuvauksellinen, niinkuin näette, mutta maku on sitäkin parempi :)


Kinkku-Aurajuustopasta (3-4:lle)
n. 150-200 g kinkkuleikkelettä paloiteltuna (minulla oli porsaan juhlafile-leikkelettä, mutta vaikka saunapalvi- tai ylikypsäkinkku käy oikein hyvin)
1 prk (luomu)ruokakermaa
1/2-1 pkt Aura-juustoa muruina (maun mukaan)
1-3 (luomu)valkosipulinkynttä (maun mukaan tätäkin)

Laita ensin vesikattila kiehumaan pastankeittoa varten, koska kastike valmistuu samassa ajassa kuin pastan keitto kestää.

Heitä kattilaan pilkottu kinkku ja valkosipuli ja pyörittele kattilanpohjalla vähän aikaa. Voit laittaa tilkan öljyä jos haluat, mutta itse en käytä (on sen verran rasvaista muutekin :) Kun kinkku alkaa saada vähän väriä (ja alkaa tarttua kattilan pohjaan reippaasta hämmentämisestä huolimatta), lisää kerma ja murustele sen jälkeen vielä aurajuusto seokseen. Keittele miedolla lämmöllä sen aikaa kunnes pasta on valmista.

Tässä vielä muutama "yökuva" vihdoin valmistuneista lahjapusseista. Periaatteessa kaikki pussit on käännettäviä, vuori on ommeltu erilaisesta kankaasta. Tosin kahteen pussiin ompelin kiinnitysnyörit sivusaumaan, joten kääntö-ominaisuus ei niissä välttämättä sitten toimi niin hyvin.Lisäksi ompelin neljä pientä korupussia tekemilleni lahjakoruille. Kuvassa nämä eivät oikein ole edukseen, mutta jonkinlainen käsitys näistä kai kuitenkin tulee huonoista kuvista (kuvaajan lahjakkuus on rajallinen) huolimatta :) Sisus on kukkakuvioista samettia ja päällinen verhokangasta (tai käännettynä tietenkin toisinpäin :)Kommentit

Suositut tekstit