Ompeluvimmaa - joululahjapusseja

Iskipä ompeluvimma, tai oikeastaan se alkoi jo eilen. Eilen en kuitenkaan päässyt sen pidemmälle, kuin että sain asennettua syntymäpäivälahjaksi saamaani saumuriin langat :D Siinä puuhassa vierähtikin sitten sen verran aikaa etten ehtinyt kuin kankaita vähän levitellä lattioille ja miettiä millaisia kankaita ottaisin ompeluprojektiini mukaan. Kiitos vain siskolleni vielä kerran lahjasta, se onkin ollut tänään kovassa käytössä :)

Ompelu-ideakin tuli siskoltani, joka oli viime Jouluna tehnyt joululahjapusseja lahjoille, että säästyisi ainakin osittain valtavalta paperivuorelta (ne joululahjapaperit kun ei yleensä edes käy paperinkeräykseen). Siksi minäkin keksin  siis alkaa ommella lahjapusseja. En tämän homman ekologisuudesta kyllä tiedä, mutta pussukoitahan voi käyttää uudestaan ja uudestaan tai tehdä niistä vaikka tilkkuja tms. tai käyttää pussukoina jossain muussa tarkoituksessa.

Kaksi pussia sain valmiiksi asti, punainen metallikiiltoinen pussi on siskon tyttären Moxie-girl nukelle ja sininen poikani suklaalaatikolle.Nämä nyt oli vasta ensimmäiset tekeleeni, ideoita alkaa vähitellen syntyä lisää, kun vain alkaa värkkäämään ja ompelemaan. Punaisessa pussissa on punaisesta vuorisilkistä tehty sisäpussi, että saumat jäävät näkymättömiin sinne väliin. Siniseen pussiin tuli myös vuori ja nauhan ompelin sivusaumaan kiinni.Nauhassa on jäykisteenä rautalankaa reunoissa, keksinpä "päätellä" rautalangan päät kieputtamalla niihin helmet, ovat ihan koristeellisetkin samalla :) Tein saman myös sivusauman vierestä, en uskaltanut saumurilla ajaa lankojen yli vaan katkaisin vähänmatkan päästä saumasta ennen ompelua.Iloista joulunajan puuhailua kaikille!

Kommentit

  1. Nättejä ja varmasti ekologisia! Itse käytän sellaisia pahvikasseja jonkin verran, joita voi sitten aina antaa lahjoineen ees taas. Myös ehjät lahjapaprut otan talteen ja käytän uudestaan :)

    Uutisissa oli juttua suomalaisesta lahjapaperinvalmistajasta, jonka paprut voi laittaa paperinkeräykseen. Ostan heti, jos valmistaja löytyy (jutussa ei sitä selvästi sanottu).

    VastaaPoista
  2. Hei Satu, kiitos kommentistasi ja kiitos lahjapaperivinkistä! :) Pitääpä pitää silmät auki seuraavan kerran, kun etsin lahjapapereita kaupasta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit