Kesäinen keskiviikko


Tänään oli hyvä aamu, join kahvia, söin puuroa ja lähdin pyöräilemään, omalle peltotilkulle kastelemaan. Sadetta ei ole lupailtu vielä moneen päivään, joten vettä joutuu pellolle edelleen kantamaan. Mutta ihan kivaa sekin oli, kun oli mukava ilma ja muutenkin ihanan rauhallista. Matkalla ihailin luonnon kukkaketoja ja peltotilkulla mietin, että mitähän minun viljelyksistä oikein tulee...


Sipulit, herneet, kehäkukat, osto- & lahjoitustaimet (paprikat, kurpitsat ja yrtit) sekä tilli ja yksi salaatti näyttivät ihan hyviltä. Mutta punajuuri, kyssäkaali ja mangoldi kärsivät kaikki mustien, pienten koppakuoriaisten hyökkäyksistä ja niiden kaikkien lehdet on syöty koloille ja rei'ille ja punajuurissa osassa ei ollut enää sirkkalehtiä ollenkaan! Keltajuurikas, porkkana ja muutamat salaatit taas ovat lähteneet kasvuun aika hitaasti ja itäneet aika epätasaisesti. Toivottavasti kasvu tuosta vauhdittuu kuitenkin. Myös perunat antavat odottaa itseään.... toivottavasti pellolta kuitenkin jotain satoa lopulta tulee.

Melkoista kokeilua tämä taitaa kuitenkin olla, yritystä ja erehdystä. Huomenna koitan karkoittaa koppakuoriaisia nokkosvedellä. Viikonloppuna poikani oli kaverina pellolla, teki herneille kepit ja kantoi apuna vettä.


Tänäaamuna keräsin kuitenkin pienen nipun nokkosta mukaani ja tällä kertaa ryöppäsin lehdet ja laitoin pakastimeen. Kuivattua nokkosta olenkin jo käyttänyt sämpylätaikinaan. Tuli oikein hyviä sämpylöitä, osa niistä päätyi kesäisten "hampurilaisten" aineksiksi. Täytteenä "hampurilaisissa" oli muurikassa paistettuja ahvenfileitä (äidiltä saamia) ja kurkku-kesäkurpitsaraastetta.


Pellonreunalta keräisin vielä ennen kotiinlähtöä kesäisen kukkakimpun, jonka laitoin parvekkeen pöytää koristamaan.

Kommentit

 1. Voisinpa lähettää sadetta sinne! Meillä on satanut enemmän ja vähemmän koko alkuviikon. Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Mukavia kesäpuuhia sinulla. Toivottavasti sinnekkin tulisi sadekuuroja.

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita kukkaketokuvia. Pitää täällä käydä ihailemassa, kun meidän pihalla käväisi ruohonleikkuri =( Ja kyllä kauneimmat kimputkin syntyvät kedonkukkasista.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Voi ku eivät tuholaiset söis sun pikku aarteita.. Toivottavasti tulee hyvä sato palkaksi ahkerasta pelto-töiskentelystä :)

  VastaaPoista
 5. Riitta: Kiitos! Tänään taitaa vihdoin sade saapua ja hieman helpotusta samalla kasvimaalle :)

  Trina: Kyllä tänään sataa :) Kiva on kesällä puuhailla ulkona ja nauttia ihanista säistä, oli se sitten aurinkoa tai sadetta.

  Virpi: Olen samaa mieltä, kyllä kedon kukkaset ovat niitä kauneimpia.

  Pingviini: Toivottavasti tosiaan tulee edes jotain satoa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit