Viljelypalstalla tapahtuu

Kylvöjen ja istuttelujen jälkeen olen hieman harventanut viljelypalstalla käyntejä ja käynyt siellä vain noin joka toinen päivä. Mutta nyt helteiden tullen onkin sitten pitänyt alkaa kantaa sitä vettä. Vaikka moni viljelijä sanookin, ettei kannata opettaa niitä kasveja kastelulle, mutta en usko että omat pikkuruiset taimenalut olisivat selvinneet hengissä ilman kantovettä. Vain perunapenkit olen jättänyt kastelematta, koska uskon ja toivon että siemenet on niin syvällä mullassa että siellä edes vähän kosteutta riittäisi. Perunantaimet eivät ole edes vielä näkyvillä. Toivottavasti ne sieltä vielä nousevat esiin.

Hernepenkki

Valtavan kiehtovaa ja innostavaa on seurata mitä maasta nousee. Herneet ovat lähteneet vinhaan kasvuun ja yhden salaatin ja ruohosipulin taimet ovat hyvinvoivan näköiset. Samoin on kehäkukan taimet. Myös sipulit ovat alkaneet kasvataa mahtavia vihreitä varsia. Sipulipenkkiä ja herneenversojen vihreää vanaa on mukava ihailla :) Porkkanan ja punajuuren hentoiset taimet ovat niin pieniä, ettei oikein uskalla kunnolla rikkaruohoja kitkeä, ettei vahingossa nypi niitä porkkanan ja punajuuren alkuja mukaan. Sama juttu keltajuurikkaan ja kevätsipulin kanssa. Tosin keltajuurikkaasta ja kevätsipulista on vaikea sanoa onko ne edes itäneet kunnolla... sen näkee varmaan lähiaikoina. Sama juttu myös parin salaatin ja mangoldin kanssa.

 Kehäkukka

Sipulipenkki

Oikea murheenkryyni on kyssäkaali... taimet ovat tähän saakka olleet harson alla ja luulin niiden säästyvän ötököiden hyökkäyksiltä, mutta toisin kävi! Pienet lehdet ovat jo ihan rei'illä, vaikka taimet ovat vasta pieniä. Nyt sitten otin harson pois, katson mitä tapahtuu eli joutuuko kyssäkaalit koppakuoriaisten suihin ennen kuin ne ovat edes kunnolla kasvaneet. Jos jollakulla lukijalla on hyviä vinkkejä niin niitä ottaisin kiitollisena vastaan!

Kyssäkaali

Äitini antamat paprikantaimet ovat edelleen hengissä, mutta omat kesäkurpitsan taimet ovat kaikki kuolleet. Siispä eilen kävin puutarhalta yhden kesäkurpitsan ja yhden jättikurpitsan taimen. Saa nähdä miten niiden sitten käy.

Eilen aloitin sitten rikkaruohojen kitkemisen. Tarkoitus olisi saada tämän viikonlopun aikana kaikki penkit kertaalleen kitkettyä, ettei rikkaruohot valloita koko peltoa.

Kommentit

 1. Sipulit näyttää komeilta jo.
  Kesäkurpitsat ovat tosi arkoja
  eikä minäkään tahdo saada niitä millään kasvamaan. Viimeistään siinä vaiheessa kun niiden pitäsi alkaa tuottaa hedelmiä, ne alkaa surkastua. Parhaiten ne taitaa kasvaa kompostin päällä.

  VastaaPoista
 2. Voi sieltähän nousee jo vaikka mitä! Päästään jussin jälkeen maistelemaan ;)

  VastaaPoista
 3. Riitta: Aikamoista kokeilua tämä viljely, mikä on osaltaan ihan kiehtovaakin. Mutta kyllä se sitten harmittaa, jos ei jokin kasvi kasva taikka tuholaiset verottavat sadon. Minäkin olen kuullut tuon, että kurpitsat kasvaisivat kompostikasassa parhaiten, siksipä lisäsin omien kurpitsojen multaan erityisesti maatunutta hevosenlantaa. Toivottavasti ostotaimet selviytyisivät.

  Pingviini: Pikkuruisia taimia sieltä kasvaa, mutta syksymmällä näkee sitten millaista satoa oikeasti tulee. Kyllä me jussin jälkeen päästään jotain maistelmaan, mutten vielä tiedä mitä! ;)

  VastaaPoista
 4. Onpas sinulla sipulitkin jo isoja! Itse en saanut niitä lähtemään ollenkaan :/ Tiedä sitten mikä meni vikaan..

  VastaaPoista
 5. Jellona: Harmi kun sinun sipulit ei lähteneet kasvamaan. Tuo viljely on kyllä varmaan usein vähän onnenkauppaakin, kaikki ei vaan aina kasva niinkuin pitäisi ja jotkut kasvit voi taas ylittää kaikki odotukset.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit