Sushia

Pingviini kutsui minut kanssaan sushi-lounaalle, koska paljastin etten ole koskaan sushia syönyt. Kävimme oululaisessa The Royal Gardenissa, jonka olen luullut olevan vain kiinalainen ravintola, mutta sieltä sai myös sushia.

Pingviinin kanssa ollaan tunnettu vuosia, mutta ollaan oltu ns. jumppatuttuja. Ei olla koskaan ehditty kovin hyvin juttelemaan. No, nyt ehdittiin jutella vähän enempikin ja lounas meni kyllä todella mukavasti. Mikäs sen ihanampaa kuin tutustua uusiin ihmisiin. Tai no, onhan sitä tunnettu mutta... nyt tunnetaan vähäsen paremmin :)  Tällaiset hienot annokset meillä oli:

Minulla oli Tutustumislounas, jossa oli Norimakeja ja Nigirisushia.

Pingviinillä Iso lounas, jossa oli lisäksi Ebi (jättikatkarapu), Maguro (tonnikala), Tamago (kananmuna) ja Futomaki (mitähän tämä oli?).

Pingviini ideoi myös "Neljän taviksen illallinen" jutun, johon lähdin innolla mukaan ja saatiin yllytettyä pari muutakin "jumppatuttua" mukaan. Tarkoituksena olisi siis tv-sarjan tyyliin kokoontua vuorollaan jokaisen luona syömässä. Samalla tulee tutustuttua taas pariin uuteen ihmiseen vähäsen paremmin. Minun vuoroni on ensimmäisenä ja tämä illallinen on siis jo ensi viikolla :) Tästä aiheesta tulee varmaan lisä-postauksia sitten. Ei mitään tiukkapipoista hommaa ja kilpailumeininkiä vaan rennolla otteella ja uusien kokemusten kannalta olen ainakin itse ajatellut tämän illallisen järjestämisen ottaa. Vaikka ihana on kyllä ollut ideoida sitä menua, jonka aion valmistaa :)

Päivä jatkuu ruokapiirin lähetyksen jakelulla, juoksulenkillä ihanan ystävättäreni kanssa ja ehkäpä jaksan vielä lähteä jumppaankin, mikäli juoksulta ehdin.

Kommentit

 1. Mitä, mitä, mitä -eikö siellä japaniassa tullut maistettua yhtään?!?!?

  Tosi kauniilta ainakin näyttävät nuo sushipalat. En varmaan koskaan onnistu laittamaan mitään noin kaunista syötävää... Edes suomalaista ruokaa - osais nyt ees sitä, puhumattakaan mistään ulkomaan ihmetyksistä.

  Ajatuksena tuo 4 taviksen illallinen on huippu! =D En tosiaan itse uskaltaisi osallistua. Jos laittaisi ruokaa niin lapset pistäis huushollin hyrskyn myrskyn (ja siihen tarvitaan vaan vartti - usko pois) ja jos keskittyisi siihen kodinpuunaamiseen niin ruoat jäisi pakastepitsa asteelle =D

  VastaaPoista
 2. Minä olen sen verran väsynyt illan jumpasta, että nauraa rätkätän täällä vaan tuota neljän taviksen illallista :D Tykkäsitkö sushista? Minäkään en ole koskaan sitä syönyt.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Tulipa hyviä noista sun kuvista! Siis tosi hyviä! Ja oli kyllä varsin mukava lounastaa, onko se niinku niin, että ollaan oltu tuttuja kauan mutta nykyisin voidaan jo sanoa, että ollaan kavereita? :) Se jumppasalijuttelu on aina niin erilaista ja mulla monesti johonki suuntaan kiire, ku oon kai vähä niinku töissä siellä ;)

  Innolla odotan meidän NTI-iltoja, eiköhän siinäki ole aika huippusakki koolla! Joten Lennu, kokoo ittes Puppe, se on vakava asia ;)

  ---ja tuo edellinen poistettu kommentti oli tämä minun, sähläsin nappuloissa ;)

  VastaaPoista
 5. Virpi: Niinpä, eipä tullut japaniassa syödyksi sushia, mikä häpeä! Mutta nyt se häpeä on korjattu ;) Kaunista ruokaa tuo kyllä oli ja hyvää!

  Ja voin vaan kuvitella minkälaista on järjestää mitään juhlia kuuden lapsen mellastaessa ympäriinsä! Se on jo sitä extreme-hommaa, ei ehkä multa onnistuis! Mutta muuten kyllä voisit hyvin osallistua, olen sulta sen verran monta hyvää ohjetta saanut!

  Lennu: :D Hauskaa meillä varmasti tulee! Sushi oli kyllä hyvää, ehdottomasti kannattaa testata! Pitäisköhän mun vuorostani kutsua sut mukaan sinne lounaalle joku päivä? :)

  Pingviini: Kiitos! Olen kyllä ollut tämän kännykkäni kuviin ihan tyytyväinen, varsinkin kun tuo on pudonnut multa jo sen sata kertaa asfalttiin ja lattialle ja levinnyt osiksi... ja edelleen toimii! :)

  Hih, vähä niinku töissä siellä :D Minäkin tituleeraisin meitä kavereiksi jo tässä vaiheessa, ehdottomasti :)

  Minäkin odotan innolla meidän NTI-iltoja! Varmasti tulee hauskaa ja huippusakki tosiaan koolla!

  Nyt on kaikki vaan huippua, kun mulla oli niin huippu-päivä tänään :)

  VastaaPoista
 6. Huippua, ku on huippua! Se on asenteesta kii, kyllä kaikki voi olla aika huippua! :)

  VastaaPoista
 7. Totta, eikun asenne kohdilleen ja se on siinä! :)

  VastaaPoista
 8. Juuei, en naura kuutamoon enää vaan ihan vakavalla naamalla suunnittelen illallista. Onneksi se ei ole mikään heikoin lenkki -juttu niin ei voi tippua pois :D

  Marika, sushille juu ilman muuta joku päivä!

  Elämä on ihanaa, mutta ei se mitään haittaa!

  VastaaPoista
 9. Toihan oiskin hyvä idea, että seuraava veis sushille (kirjoitin ekaksi suhsille =) vaikken ole yhtään vielä edes juhannusfiiliksissä) aina jonkun, joka ei ole sitä koskaan syönyt =D

  VastaaPoista
 10. Olen sushin ystävä ja nauttinut sushista Lontoossa ja Helsingissä. Valmistan niitä myös itse, aina silloin tällöin. Joskus tulee ostettua myös kaupan pakastealtaasta ja täällä Jyväskylässä on japanilainen yrittäjä, joka toimittaa niitä muutamiin kauppoihin.

  Mutta nämä annokset ovat todella herkullisen näköisi. Siis paikka oli Oulussa, sinne seuraavaksi... ;)

  VastaaPoista
 11. Lennu: Varmasti meillä on hauskaa jokaisen järjestämällä illallisella, eikä kukaan ole heikoin lenkki!! :)

  Jee, sovitaanpa sushi-lounaasta, kunhan nähdään :)

  Virpi: Pitäähän hyvä laittaa kiertämään! :) Vien sinutkin, kunhan tulette käymään!

  Anonyymi: Minäkin haaveilen, että opettelisin tekemään vielä joskus sushia itsekin. Ei varmasti ole kaikkein helpointa tehdä, mutta varmasti hyvää!

  Oulussa on myös japanilainen Tomo (Stockmannin 4.ssä kerroksessa), josta saa sushia, mutta se paikka on vielä testaamatta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit