sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Feta-sämpyläkierteet

Leivottiin pojan kanssa yhdessä tänään. Mukavaa vaihtelua :) Tavanomaisten sämpylöiden sijasta teimme Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun feta-sämpyläkierteitä (ohje Inkeri Huhtalan). Nämä olivat mukavanmakuista vaihtelua tavallisille sämpylöille. Lisämausteeksi olisi voinut laittaa vielä vaikkapa oliivirenkaita tai aurinkokuivattua tomaattia. Nyt tehtiin ohjetta orjallisesti noudatellen. Maistuvia tuli näinkin.



Feta-sämpyläkierteet 
(20-30 kpl rullan paksuudesta ja pituudesta riippuen)
Taikina:
6 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa (tai 50 g tuoretta)
2 tl suolaa
1 tl (luomu)sokeria
6 dl (luomu)vehnäjauhoja
6 dl (luomu)hiivaleipäjauhoja

Täyte:
30 g  voita
1 dl unikonsiemeniä
150 g fetajuustoa

Sekoita yleiskoneen kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää kädenlämpöinen vesi koneen käydessä ja vaivaa taikinasta kimmoisa. Anna kohota n. kaksinkertaiseksi (1/2-1 tunti).

Kauli taikina levyksi (n. 40 x 60 cm). Sipaise levylle pehmeää voita ja ripottele päälle unikonsiemenet ja murusteltu feta. Kääri levy napakaksi rullaksi pitkältä sivulta ja leikkaa n. 3 cm levyisiksi palasiksi. Nosta palat pystyyn leivinpeltille. Kohota hyvin, n. 30-60 min. Voitele kohonneet kierteet kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Minä paistoin kaksi peltiä kerralla kiertoilmalla 200 asteessa 10 minuuttia.

Unikonsiementen asemasta voit käyttää muitakin siemeniä (ja täyteeksihän voi laittaa melkein mitä tahansa! :)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä Sämpylöitä =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi taas kerran Trina :) Nämä oli ihan hyviä ja ideaa voi varioida mielin määrin vaihtamalla täytteitä erilaisiksi.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3