Jouluinen luumukakku

Leivoin viikon sisällä toistamiseen luumukakkua, johon löysin ohjeen Kakkukioski-nimisestä blogista. Pikkuisen tein omia muutoksia vähentämällä voin ja sokerin määrää. En yleensä ole suuri kahvikakkujen ystävä, mutta tämä kakku on aivan valtavan mehukas ja tykkäsin mausta. Tämä on myös yksi helpoimmista leivontaohjeista mitä voi kuvitella: aineet vain sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan, ilman vaahdotuksia ja vatkauksia. Plussana lisäksi se, että kakku on munaton, joten kananmunalle allergisetkin voivat tästä ihanan joulunmakuisesta kakusta nauttia.



Luumukakku 
 4 dl (luomu)vehnäjauhoja
2 dl (luomu)sokeria
1 tl (luomu)kanelia
1 tl kaardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä 
2 tl soodaa
150 g sulatettua voita
1 dl luumumarmeladia
2 dl (luomu)maustamatonta jugurttia 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita sulan voin joukkoon luumumarmeladi ja ruokajugurtti. Yhdistä jauhoseos ja voi-marmeladi-jugurttiseos. Sekoita vain sen verran että jauhot sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (rengasvuoka). Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 minuuttia. 

Kommentit

  1. Voisi varmaan tehdä kokonaan ilman vatkainta. Mulla hajosi 15 käyttövuoden jälkeen sähkövatkain. Ennenkuin saan uuden hommattua voisi tehdä vaikka tuon kakun :)

    VastaaPoista
  2. Itsekin tein tämän ilman vatkainta, sekoitin pelkällä lusikalla :) Ja mulla hajosi myös sähkövatkain tuossa kuukausi sitten, uusi pitäisi alkaa kai kohta hommaamaan ;)

    VastaaPoista
  3. Itsekään en hirveästi pidä kahvikakuista... jos on syönyt kuivaa liian monta kertaa, niin luulee, että kaikki vastaavat on kuivia. Joskus oon tehnyt (olikohan se) berliininkakku ja se oli ihanan mehukasta ja hyvää :)

    Mukavaa viikkoa!!

    VastaaPoista
  4. Minutkin yllätti positiivisesti tuo luumukakku ja ne ihanat jouluiset mausteet! :)

    VastaaPoista
  5. Olipa jotenkin kiva ohje näin Joulun kynnyksellä :) Helppo ja nopea väköstää vaikka jos lähtee kylään johonkin - lahjaksi vaikkapa. Mites tuon kanssa - paranee vanhetessaan hieman vai ihan tuoreena parasta? Nam..

    Empä kyllä pullaa ja kakkuja juurikaan syö mutta tuossa tapauksessa voisin melkein tehdä poikkeuksen. :) Eikun annappa olla viimeinen kerta kun tuollaisia herkkuja tänne postailet! Mur! ;D

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi HeartAndSoul. Ja mur itsellesi, koskapa nyt minun oli pakko käydä maistamassa miltä kakku tänään maistuu! :D (katso seuraava postaukseni -> pitäisi vähentää herkuttelua kun paino on vähän päässyt karkaamaan yläkanttiin)

    Vaikka kakku on nopsa tehdä niin uunituoreena ei kuitenkaan ihan parasta. Päivän vanhana on parempaa, vaikka hyvää tuoreeltaakin toki. Säilyy oikein hyvänä varmasti muutaman päivän (jos siis säästyy syömättömänä kovin pitkään).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit