Painavaa asiaa ja kanakeittoa

Kävinpä aamulla puntarilla tosi pitkästä aikaa.. ja järkytyin! Tiesin kyllä että paino on mennyt ylöspäin, mutta että noinkin paljon! No, totuuden nimissä täytyy sanoa että enpä kyllä ole paljon herkkuja rajoittanut (mitä voi ehkä kakkupostailujenkin määrästä huomata :D  Nyt olisi jotenkin saatava jonkinlainen järkevä linja näihin syömis-asioihin. Tiukkaa tulee olemaan, koska olen aika heikon itsekurin omaava ihminen ja erittäin perso makealle ja kaikelle muullekin ruualle, mutta periksi ei anneta! Kakkupostailut tuskin vähenee, koska Joulu lähestyy uhkaavasti... enkä ala mitään laihdutusblogia nytten pitämään, mutta välillä varmaan siihenkin liittyviä kommentteja luvassa ;)

Tänään ei vaan jaksanut kauppaan lähteä pyörimään, joten nopeaa ja herkullista kanakeittoa oli siis päivälliseksi. Tähän ei oikein ole edes ohjetta koska teen tämän aina aineksista mitä kaapista sattuu löytymään, ja tämä on lisäksi aivan naurettavan helppo ruoka, mutta tässä vähän ohjetta kuitenkin..


Kanakeitto (4:lle vähemmän nälkäiselle tai 2:lle isoon nälkään)

300 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 (luomu) sipuli pilkottuna
n. 1/2 l vettä
3/4 pkt Koskenlaskija viherpippuri juustoa
n. 2 tl (luomu)Herbamare-liemitiivistettä (ei sisällä suolaa)
n. 1/2 tl curry-jauhetta (minulla on tosi voimakkaan makuista, tätä voi laittaa ihan curryn vahvuuden ja oman maun mukaan)
n. 1/2 tl viherpippureita rouhittuna
1 pss Wok-vihanneksia
(suolaa EI kannata lisätä yhtään, koska Koskenlaskijasta tulee mainiosti tarvittava määrä)

Ruskistele broilerinsuikaleet ja sipuli pannussa. Lisää curryjauhe, sekoita. Lisää sitten vettä niin että kana peittyy liemeen ja ripottele sekaan Koskenlaskija pieninä paloina. Sekoita joukkoon myös muut mausteet (Herbamare ja pippurit) ja kun liemi kiehuu ja juusto on sulanut lisää pakastevihannekset ja anna niiden kiehua kypsiksi (n. 10 min.).

Tämä on meidän perheen yksi lempiruuista. Helppoa, nopeaa ja tosi maistuvaa. Tätä tehdään useimmiten ihan tuoreista kasviksista (useimmiten porkkana, kukkakaali + mitä sattuu kaapista löytymään) mutta nyt sattui ihmeen kaupalla olemana pakastimessa tuollainen wok-pussi ja se meni nyt sitten keittoon. Koskenlaskijan tilalla käy mikä tahansa tuorejuusto tai vaikkapa pelkkä ruokakerma, silloin voi laittaa mausteita vähän enemmän. Usein kippaan mukaan myös jonkinlaista pastaa, mutta nyt tein ilman.

Kommentit

Suositut tekstit