Suklaa-voikiisselikakku
Suklaa-voikiisselikakku (12-16 palaa)
Kakkupohja:
4 (luomu)munaa1 1/2 dl (luomu)sokeria
1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 dl (luomu)perunajauhoja
1/2 dl (luomu)kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
n. 1 dl maitokahvia
Kiisseli:
1 1/2 dl (luomu)sokeria
1 1/2 dl (luomu)kermaa
3/4 dl (luomu)kaakaojauhetta
3 (luomu)keltuaista
200 g voita
3 (luomu)valkuaista
2 tl vaniljasokeria
Koristelu:
(luomu)kaakaojauhetta
Aloita kakkupohjasta: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 25 cm) ja paista 175 asteessa (uunin alimmalla tasolla) n. 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Tee kiisseli: Sekoita kattilassa sokeri ja kaakaojauhe ja lisää kerma sekä keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten. Lisää valkuaiset yksitellen vatkaten seokseen ja lisää lopuksi vielä vaniljasokeri.
Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kahvilla ja levitä kiisseliä kakun väleihin ja pinnalle. Siivilöi pinnalle vielä kaakaojauhetta.
Vaikuttaa helpolta ohjeelta. Tässä ei ole liivatettakaan. Olen tullut varovaiseksi liivatteen suhteen, kun kerran se ei hyydyttänytkään ja kakku meni ihan lössöksi.
VastaaPoistaTämä tosiaan oli helppo tehdä. Liivatteen kanssa minullakin on ollut jotain ongelmia, se on kyllä tosi harmillista jos tekee kakkua ja sitten se ei hyydykään, eihän sille oikein voi tehdä siinä vaiheessa enää mitään :(
VastaaPoistaJoissakin hedelmissä on entsyymiä joka estää liivatteen toimimasta, eihän sulla vain ollut ananasta tai kiiwiä siinä kakussasi? Silloin liivatteen määrää pitää lisätä ainakin, että hyytyy kunnolla.