Flunssa-lääkkeet?

Flunssassa edelleen, tukkoinen ja kökköinen olo, mutta ei kuumetta. Jos hengästyy pikkuisenkaan (ja hengästymiseen riittää rappujen nousu toiseen kerrokseen normaalia kävelyvauhtia) niin kurkku tulee heti kipeäksi ja alkaa yskittää. Millähän tämä menisi nopeasti ohi, tekisi jo mieli vähintäänkin johonkin leppoisaan jumppaan.

Tässäpä muutama flunssa-juoma...

Ensinnäkin keksin hörppiä inkiväärillä maustettua vettä. Tällaiseen "inkiväärijuomaan" löytyy netistä ohjeitakin, kuumaa vettä, tuoretta inkivääriä, vähän sitruunamehua ja hunajaa. Maistuu sekä kuumana että kylmänä. Itse jätin sitruunamehun ja hunajan pois, liottelin vain inkiväärinjuuresta leikkaamiani lastuja kuumassa vedessä. Maistui ainakin hyvältä, kannattaa testata vaikkei flunssa olisikaan.

Seuraavaksi hörpin teetä, enkä mitä tahansa vaan Rakkauden Ruusu -nimistä teetä, jota rakas ystäväni on minulle joskus antanut (tästähän voi hakea jotain piilomerkityksiä jos haluaa ja minä ainakin haluan :) Tee on kukan muotoon niputettuja mustan teen lehtiä, jotka avautuvat kukaksi haudutettaessa. Tätähän ei kannata teepannun pohjalle jättää lojumaan, koska visuaalinen puoli on osa nautintoa. Tätä teetä hörppiessäni mietin että miksi en joisi teetä useamminkin, oli sen verran hyvää. Yleensä juon vain kahvia. Mustana. Paljon.
 
Sunnuntai-aamu lähti sitten käyntiin vihreän teen avulla. Tämä ei ole mitään pussiteetä, vaan japanilaista vihreää teetä. Maistuu saippuavedeltä, en tykkää yhtään. Yritän tätä n. puolenvuoden välein juoda uskotellen itselleni ettei se niin pahaa ollut, mutta joka kerta petyn. On se ainakin minun makuun sen verran pahaa etten koko kupillista saanut alas vaikka olisin kuinka halunnut.


 Paras flunssalääke lienee kuuma mustaherukkamehu. Ja se menee ainakin alas, koska maistuu varmasti kaikille :) Onneksi jääkaapissa on kylmäpuristettua mustaherukkamehua, jota äitini viime käynnillä meille pari pullollista toi. Sitten vaan odotellaan että ihmeparantuminen tapahtuisi :)

Kommentit

 1. Minulla on kylmää inkiväärijuomaa aina jääkaapissa. Juon sitä lasillisen aamuisin, kun otan vitamiinit. En ole laittanut mitään makeutusta, mutta hunaja kyllä sopisi tuohon. Omani olen pitänyt ihan terveysjuomana ja eihän terveellisen kuulu ollahyvää ;)

  Teetä kuluu meidän taloudessa aika paljon. Pääasiassa juodaan vihreätä. Kahvikin kyllä menee, kaksi kuppia juon aamulla ja kaksi iltapäivällä.

  Tutkimuksetkin sen ovat nyt osoittaneet, että paras lääke yskään ja flunssaan on lämmin juoma ja hunaja. -Ja salmiakki :D

  VastaaPoista
 2. Hmm, taidan lähettää tuon vihreän teeni sinulle ;) Teen juontia voisi kyllä lisätä ja kahvin juontia hiukan vähentää.

  Ai salmiakki?!? Mites suklaa?? :D

  VastaaPoista
 3. Eiks suklaa vähennä stressiä? Flunssahan on aika stressaavaa ;)

  VastaaPoista
 4. Senkin ketkut! :)

  Mutta ei se tosiaan herkkua ole se vihreä tee - melkein mielummin selkään ottaapi kuin tuollaista juopi! Brr...

  VastaaPoista
 5. Juu, kyllä suklaa on yksi parhaista stressinpoistajista! :) Ja auttaa varmasti vaivaan kuin vaivaan :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit