sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kevät-talven raikas avocado-greippi-salaatti

Löysin kaupasta loppuviikosta luomu-avocadoja ja ne kypsyivät juuri sopiviksi viikonlopuksi, joten eikun salaatin tekoon. Tätä olen tehnyt aikaisemminkin, mutta nyt jätin katkaravut pois salaatista. Lisäkkeeksi paistion broilerinfilettä, mutta tämä toimii aika hyvin kasvisversionakin. Toki tarvitsee siinä tapauksessa jotain kaveriksi, ettei ole liian köykäinen ateria. Leivoin vielä lisukkeeksi ihanaa leipää, siitä toinen postaus sitten.

Tämä on yksi omista salaatti-suosikeistani, joten kannattaa kokeilla. Joko alkusalaattina taikka pääruokana katkarapujen, kanan tai kalan seuraksi.

Pirteä salaatti (3-4 annosta)

Salaatti:
1 iso jääsalaatti (valitettavasti luomut oli loppunut)
2 verigreippiä
2 (luomu) avocadoa
1 dl pinjansiemeniä

Kastike:
2 rkl valkoista balsamicoa
4 rkl (luomu)oliiviöljyä (extra vergine)
1/2 dl greippimehua
1/2 tl ruususuolaa (tai tavallista)
mustapippuria

Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla paistinpannulla (varo polttamasta). Jäähdytä.

Fileoi greippi kalvottomiksi siivuiksi ja purista jämistä mehu kastiketta varten.

Halkaise avocadot, poista siemen ja pyöräytä sisukset kuorista lusikalla. Leikkaa avocadot siivuiksi. Kaada avocadoille hieman greippimehua, etteivät tummu.

Revi salaatti sopiviksi paloiksi vadille, levittele päälle avocadonsiivut, greippilohkot sekä paahdetut pinjansiemenet.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada salaatin päälle.

Tarjoa alkusalaattina leivän kanssa taikka broilerin/kalkkunan/kalan/katkarapujen kanssa kevyenä pääruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi <3