Luomulihaa


Tänään saatiin pieni erää luomu-Highlanderin lihaa Ouluun toimitettuna. Itse ostin n. kahden kilon palan sisäpaistia sekä samankokoisen lapa-paistin. Kyseessä on siis nautaeläin, mutta liha on maultaan ja rakenteeltaan kuulemma jotain biisonin ja hirven välimaastosta. Highlanderin lihassa on enemmän proteiineja ja rautaa kuin naudan lihassa, mutta vähemmän kolesterolia ja rasvaa.


 Lisäksi ostin yhden kokeilu-purkillisen "uunituoretta" säilykelihaa, joka syötiinkin sitten saman tien... eikun liha siivuiksi ja leivän päälle. Oli kyllä hyvää.


Tuore liha säilyy jääkaapissa 3-4 viikkoa, mutta pakastan osan kuitenkin. Nyt innolla miettimään mitä kaikkea hyvää tuosta lihasta saisikaan.

Kommentit

 1. Minä olen jo useamman vuoden ajan saanut meillä syötävät lihat (en ihan kaikkea valitettavasti) suoraan eräältä kasvattajalta kahdesti vuodessa. Ne ovat nautaa, eivät sertifioitua luomua, mutta vastaavalla "menetelmällä" tuotettuja. Niistä tulee aivan loistavaa pataa! Kertaalleen olen tilannut myös maksaa, joka oli todella hyvää ja tässä tapauksessa vain sertifikaattia vaille luomua sekin.

  Pidän lihat jääkaapissa ensin kaksi viikkoa teurastuksesta raakakypsymässä, jonka jälkeen pakastan. Tämä siis kasvattajan ohje ja hyväksi todettu.

  VastaaPoista
 2. Sama juttu oli noiden minun lihojen kanssa, eli pari viikkoa teurastuksen jälkeen suositeltiin raakakypsyttämään, mutta noissa se on jo tehty, eli pääsi heti lihaa käyttämään tai laittamaan pakkaseen.

  Eikö olekin ihana, kun saa laadukkaat lihat tuollatavoin suoraan, ilman turhia välikäsiä. Lisäksi tietää varmasti saavansa hyvälaatuista lihaa ja kuinka elukat on kasvatettu. Samaa ei voi markettien lihoista sanoa...

  VastaaPoista
 3. Hei saako tätä lihaa jostain Oulun seudulta, vai tilaatko joltain tutultasi?

  VastaaPoista
 4. Tilasin tuottajalta suoraan. Jos olet kiinnostunut tilaamaan niin laitappa mulle sähköpostia niin ilmoittelen hintoja :) Seuraava ja kevään viimeinen lihatilaus tulee toukokuussa, mikäli saadaan riittävän suuri määrä tilauksia kasaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit