Luomu-Ruokapiiri

Aloin pyörittää omaa ruokapiiriä. Näin alkuun tilaan luomuruokaa kerran kahdessa viikossa ja katsotaan jatkossa miten homman pyöritys jatkuu. Ensimmäinen lähetys saapui tänään, tässä osa omasta tilauksestani. "Vihreät" unohdin vallan kuvata, koska pakkasin ne pyöräilyn ajaksi reppuun, turvaan pakkaselta.Tilaukseni sisälsiseuraavaa: Ruukkusalaatti, jääsalaatti, pari ruukkua basilikaa, cashew-, saksan- ja hassel-pähkinöitä, rosamunda-perunoita, punajuuria, punakaalia, 4-viljanhiutaleita, hiivaleipäjauhoja, auringonkukan- ja pinjan-siemeniä, oliiveja, kapriksia, täysjyvä-couscousia ja verigreippejä. Taitaa olla herkuttelu-viikonloppu tiedossa! :) Jos hyvin lykästää niin saatetaan jopa saada tuoretta luomu-Highlanderin lihaa sunnuntaina! Kylläpäs tuli nälkä tätä kirjoitellessa... pitänee alkaa kokkailemaan :)

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!

Kommentit

 1. Ja mulle voit säästää nuo pähkinät =)

  VastaaPoista
 2. Ai... arvaappa mitä tein ensimmäisellä minuutilla kun pääsin ruokineni kotiin? No avasin ne kaikki pähkinäpaketit, kun pitihän se alkaa varmistaa, että onhan ne varmasti hyviä! :D

  VastaaPoista
 3. Heippa,
  tulin etsiskelmään suklaan valmistusohjetta ja löysin paljon muutakin mielenkiintoista.
  Tuo margariini täytyy myös varmaan jo tänään kokeilla.
  Tuttavarouva teki yleiskoneella, enkä ymmärtänyt, että sauvasekoittimellakin onnistuu. Yleiskonetta ei ole, mutta nyt "uskallan" kokeilla sauvasekoittimella.
  Oikein onnellista viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Luomupiiri - WAU! Mun setä viljelee ja jauhaa luomujauhoja, jos tarvii ohraa, spelttiä tai hiutaleita.. :)

  VastaaPoista
 5. Sirkku: Kiva kun löysit tänne :) Kerroppa sitten miten margariini onnistui! Ei pitäisi olla mitään ongelmaa sauvasekoittimen kanssa, kunhan astia on kohtalaisen kapea ja korkeareunainen, ettei seos roisku ympäriinsä ;)

  Pingviini: Tarvii jauhoja!! Pitääpä udella sulta yhteystiedot :)

  Leena: Ruokapiiri on ryhmä ihmisiä, jotka tilaavat luomu-ruokaa (jotkin ruokapiirit tilaavat myös lähiruokaa) esim. suoraan tuottajilta. Meidän ruokapiiri tilaa tällä hetkellä luomuruokaa välitysfirmalta, mutta siltikin säästöä tulee valtavasti. Esim. ruukkusalaatin tai -yrtin hinta on 60 senttiä halvempi kuin marketeissa. Luomu-lihaakin tilattiin nyt, se tulee suoraan tuottajalta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit