MaMa-haaste Nro 5 - Kevään värisuora

Onpa harmillisesti jäänyt pari MaMa-haastetta väliin. Ei vaan ole ideat lähteneet jalostumaan tekemisen asteelle saakka ja vaikeuksia oli nytkin. Materiaalivarastoni ovat kuitenkin aivan valtavat, joten päätin lauantai-illan kunniaksi tarttua tuumasta toimeen ja aloitin ompelut. Tässä siis oma tuotokseni MaMa-haasteeseen nro 5.


Tunnustaudun kauppakassi-ihmiseksi. Käsilaukkua käytän äärimmäisen harvoin, mutta minulla on lähestulkoon aina mukana kauppakassi. Yhtään omatekoista kassia en ole aikaisemmin omistanut, vaikka välillä tuntuu että haluaisin tehdä itselleni sellaisia ainakin muutaman. Siltikin olen tehnyt vain yhden sisarelleni. Mutta nyt... no, tällaisen pikaisen luomuksen sain aikaan.

Kassin pohja on mitoitettu siten, että kaksi maitopurkkia mahtuu vierekkäin just eikä melkein. Kantohihnoista tein leveät ja lyhyet, koska lyhyet hihnat on pyöräillessä parhaat, kassi pysyy paremmin hallinnassa. Kantohihnat olisi tosin voinut vähän paremmin huolitella, mutta alkoi olla jo kiire nukkumaan, enkä ole mikään virtuoosi ompeluhommissa, joten toteutus ontuu joskus hieman.


Materiaalina käytin viime vuonna kirpparilta ostettua verhokappaa. Nurkkaan piti tehdä pieni paikka, koskapa kangas oli hieman haperoa siitä kodasta.


Värisuora ei ihan täydellisesti täsmännyt, mutta puolet on ihan oikein :) Ja tunnustan, että vaaleansininen on väri, jota en omista yhtään missään muodossa, koska se vaan on kaikkein vähiten minun väri. Vaaleanvihreää ja keltaista nyt kuitenkin tuli käytetyksi ja oranssikin on keväällä ihan kiva :)

Kommentit

 1. Kiva kassi ! Mä ompelen näissä kasseissa aina noi hihnojen päät tuonne yläreunan taitteen alle. Näin saa vielä extrakiinnityksen niille. Meilläkin käytetään vain kaikkia kestokasseja. Pirkka-kassit ovat tosi hyviä mutta varmasti liian isoja pyörän sarveen. Ilahduttavaa on myös se että teollisuudestä tulee tuotenäytteiden kanssa usein kestokasseja.

  VastaaPoista
 2. Marika: Kiitos. Minun kassissa oli yläreuna jo valmiina, koska tein sen verhokapan yläreunasta, joten kassin reunaan ei tarvinnut ommella saumaa ollenkaan. Mutta ajattelin kyllä purkaa nuo sangat ja käännän reunat alle, häiritsee sen verran tuo näkyvä sik-sak :)

  Kyllä siinä pyörän sarvessa joskus aika isokin kassi heiluu, mutta helpompi pienemmän kanssa, varsinkin jos ostoksia ei ole paljon.

  Kestokasseja saa tosiaan jo monesta paikasta, se on hyvä juttu.

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä äärimmäisen harvoin törmään kestokasseihin... Paitsi itse tietenkin niitä pääosin käytän (oikeastaan aina, kun kotoa käsin lähden kauppaan). Muutenkin enemmän sellainen kassi-alma kuin käsilaukkuihminen =)
  Tosi kiva kassi muuten =D

  VastaaPoista
 4. Minä kyllä äärimmäisen harvoin törmään kestokasseihin... Paitsi itse tietenkin niitä pääosin käytän (oikeastaan aina, kun kotoa käsin lähden kauppaan). Muutenkin enemmän sellainen kassi-alma kuin käsilaukkuihminen =)
  Tosi kiva kassi muuten =D

  VastaaPoista
 5. Juu mäkin tunnustaudun varsinaiseksi kassi-almaksi. Aina on pussia ja nyssäkkää mukana mutta lisäksi kyllä vielä se käsilaukku. Ja monta sellaista kaapissa...."VAnhemmiten" olen kyllä niissä ajatellut keskittyä enemmän laatuun kuin määrään. :-)

  VastaaPoista
 6. Virpi: Kiitos. Tosin nuo sangat niin häiritsee että puran ne pois ja ompelen sievemmin uudelleen. Onneksi on vain yksinkertaiset saumat, että on nopsa purkaa (ja minähän olen lyhyen ompelu-urani aikana purkanut metritolkulla saumaa, joten ainakin siitä on kokemusta!

  Marika: Kassi-Alma-kerhoon kuulun minäkin :) Vanhemmiten sitä taitaa muutenkin alkaa keskittyä enempi laatuun kuin määrään, oli kyseessä mikä tahansa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit