Raakasuklaata

Eilen illalla tein pahimpaan makeanhimoon raakasuklaata. Tätä tulee tehtyä aina välillä ja onhan se terveellistäkin. Raaka-kaakaosta ja neitsytkookosöljystä on jopa tutkimuksia niiden terveyttä edistävistä vaikutuksista. Tosin on myös päinvastaisia väitteitä, mutta itse uskon niihin hyvää tekeviin vaikutuksiin :)

Mutta jos totta puhutaan niin en minä tätä terveys-syistä syö, vaan yksinkertaisesti siksi, että se on niin hyvää! Toki monin verroin parempi vaihtoehto kuin kaupan lisäaineista tehdyt karkit. Tässäpä jälleen ohje, vaikka löytyy ennestäänkin jo täältä blogista. Vähemmällä kookosöljyn määrällä tulee hieman paremmin kiinteänä pysyvä suklaa. Valmistusaineita raakasuklaaseen löytyy jo tätä nykyä monista nettikaupoista ja suuremmista kaupungeista esim. luontaistuotekaupoista.

Raakasuklaa

1/2-3/4 dl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
1dl kaakaovoita
1dl raakakaakao-jauhetta
1/2 dl lucuma-jauhetta
3 rkl (luomu) agavesiirappia
n. 1/4 tl (luomu) vanilja-jauhetta (mausteena voi käyttää mitä tahansa)

Laita isoon kattilaan tai tiskialtaaseen hieman kättä lämpöisempää vettä ja veteen kulho, jossa valmistat suklaan. Suklaan ainekset sulaa vesihauteessa. Varo kuitenkin ettei suklaakuppi pääse hörppäämään vettä! Jos näin kuitenkin käy niin kalliit ainekset eivät siltikään ole piloilla. Pakasta seos, jolloin vesi erottuu massasta ja voit aloittaa homman alusta, sulattamalla jne.

Raasta kaakaovoi hienoksi raasteeksi. Älä jätä isoja möykkyjä, koska ne sulavat todella hitaasti (iso möykky on nuppineulan pään kokoinen, huomaat kyllä ensimmäisellä kerralla). Laita vesihauteessa olevaan kulhoon raastettu kaakaovoi ja kookosöljy. Kun ainekset ovat sulaneet, sekoita sekaan raakakaakao- ja lucuma-jauheet. Sekoittele seos kunnolla tasaiseksi.

Lisää sitten agave-siirappi ja muut mausteet. Sekoittele taas seosta jonkin aikaa, että siirappi sulaa seoksen sekaan. Kun seos on tasaista, lusikoi/kaada se jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen n. puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen suklaa on valmista nautittavaksi.

Tämä suklaa täytyy säilyttää vähintään jääkaapissa tai sitten pakastimessa, koska neitsytkookosöljy muuttuu juoksevaksi n. +25 asteen lämmössä. 

Ensi kerralla kyllä tehdään pähkinäsuklaata ja laitetaan kokonaisia (luomu) hasselpähkinöitä sekaan! :)

Kommentit

 1. Varmasti on hyvää. Noita aineksia saa varmaan helpoiten nettikaupan kautta? Täytyisi joskus kokeilla. kiitos vielä reseptistä.

  VastaaPoista
 2. No niinhan tuolla lukikin, että nettikaupoista ja luontaistuote...

  VastaaPoista
 3. Kyllä vain, nettikaupoista löytyy. Kannattaa vertailla hintoja, niissä voi olla huimat erot. Lisäksi on saatavilla sekä luomu-tuotantoa että ei-luomua. Itse en omia tarvikkeita tilatessani ollut kovin tarkkana ja ovat ei-luomua nyt sitten. Mutta ensi kerralla olen viisaampi :)

  VastaaPoista
 4. Itse tehtyä suklaata - wau! Olen vaikuttunut :) Pähkinäversio olis varppina kans hyvää!

  VastaaPoista
 5. Tämä suklaan teko on tosi helppoa hommaa. Hankalin osuus on löytää sopivat tarvikkeet, mutta muuten tosiaankin helppoa.

  VastaaPoista
 6. Pakko kokeilla! Ja jos niitä kokonaisia hasselpähkinöitä tuohon vielä tunkaseis - ihan ällöä =D

  VastaaPoista
 7. Virpi: Joo, minun on myös pakko kokeilla tätä kokonaisten hasselpähkinöitten kanssa. Varmasti tulee tosi ällöä! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit