Puolukka-mysliä

Vähän aikaa sitten Lezzie teki mysliä, jossa oli puolukkahilloa. Innostuin ideasta tosi paljon ja tänään päätin sitten käydä kurkkaamassa kellarissa, olisiko siellä vielä puolukkahilllopurnukoita. Olihan siellä parikin ja samalla huomasin, että taloyhtiö oli päättänyt sammuttaa kellarin jäähdytyksen! Tästä ei tietenkään ollut tullut minkäänlaista ilmoitusta, "kiva" juttu. Siispä keräilin muutaman mehupullon, ne pari puolukkahillopurnukkaa sekä pari omenahillopurkkia mukaani. Ne toivottavasti säilyvät nyt parvekkeella pari päivää, kunnes jääkaappi on sen verran tyhjentynyt, että mahtuvat sitten sinne.

Mutta siis se mysli... tuli tosi hyvää, kannattaa kokeilla. Tämä oli reilusti makeampaa kuin aikaisemmin tekemäni mysli, mutta ei ollut vielä liian makeaa kuitenkaan. Tätä mysliä paistaessa tuli aivan ihana tuoksu! Sellainen vanhan ajan ruis-puolukkapuuron tuoksu.

Puolukka-Mysli
  
n. 5 dl  erilaisia (luomu) hiutaleita (minulla oli neljänviljan-, leseinen kaura- sekä spelt-hiutaleita)
1/2 dl (luomu) auringonkukansiemeniä
1/4 dl (luomu) pellavansiemeniä
1/2 dl (luomu) kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä
1/2 dl (luomu) agavesiirappia
n. 1/2 dl (luomu) hasselpähkinöitä rouhittuna isoiksi paloiksi (noin puolikkaiksi)
1 1/2 - 2 dl sokeroitua (äidin keittämää) puolukkahilloa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja levitä leivinpeltille ohueksi kerrokseksi. Paista 175 asteisen uunin keskiosassa n. 25 minuuttia. Kääntele pari-kolme kertaa paiston aikana, että seos paistuu tasaisesti. Loppuvaiheessa kannattaa olla tarkempi, ettei mysli pääse palamaan.

Anna seoksen jäähtyä ja kaada sitten kannelliseen purkkiin odottamaan käyttöä.

Nauti maustamattoman (luomu) jugurtin kanssa ilta-, aamu tai välipalaksi.


Nyt pitäisi miettiä mitä tehdä siitä kellarista pelastuneesta omenahilloista (oli pakko maistaa sitä hilloa, eikä maussa ainakaan ollut mitään vikaa joten kaipa se on vielä syömäkelpoista :). Olisiko teillä lukijoilla hyviä vinkkejä tai ideoita? 

Loput puolukkahillot menee helposti muutamassa myslierässä, sekä vaikkapa verilettujen lisukkeena (näitä on pakko tehdä taas lähiaikoina). Viikonloppuna voisi myös tehdä sitä ihanaa ruispuolukkapuuroa...


Kommentit

Suositut tekstit