Marttojen juhlat

Oman Martta-järjestöni 10-vuotis-juhlia juhlittiin maanantaina. Olen itse kuulunut Marttoihin vasta reilun puoli vuotta, enkä kokoontumisissa ole oikein päässyt käymään, mutta hallituksen jäseneksi tulin siltikin valituksi ja päätin samalla, että kyllä minäkin osaan olla aktiivinen! Tämä johtui siitä, että huomasin jo ensimmäisessä kokouksessa että aktiivisia jäseniä on se muutama kappale ja niitä "nukkuvia" sitten loput. No, tämä näkemys perustuu tosi vähiin kokemuksiin, toivottavasti osoittautuu jatkossa että olen täysin väärässä ja niitä aktiivisia löytyy lisää.

Juhlien teema oli lettukestit ja lupauduin valmistamaan boolin sekä kasvistäytteen letuille/vohveleille. Koska pidän kausi-ajattelusta ruuanlaitossa niin päätin valmistaa täytteen kauden kasviksista:

(luomu) kaalia...

 (luomu) porkkanaa...

 sekä (luomu) purjoa ja sipulia, joita pyörittelin ensin wokissa hieman pehmeämmiksi, jonka jälkeen maustoin ja lisäsin lopuksi tuorejuustoa sekä keitettyjä (luomu) risotto-spelt-jyviä.

 Poikani tykkäsi ja itsekin tykkäsin.

 Ja loput letut syötiin hillon ja sokerin kanssa :)
 
Juhlaväestä en oikein tiedä mitä he kasvistäyteestä pitivät, koska vain yksi Martta kävi minulle sanomassa kuinka ihanan pehmeän makuista kaali oli ja että täyte oli hänestä ihanaa, että sitähän voisi syödä vaikka salaattina! No, salaattia se olikin muiden tekemiin liha- ja kalatäytteisiin, koska ne oli jostain syystä molemma tehty samalla kaavalla (vaikka eri henkilöt olivat ne tehneet) ja sisälsivät valtaisat määrät ranskankermaa... olivat kuulemma heidän perheissään suuressa suosiossa, enkä ihmettele, mutta jos totta puhutaan niin itse olisin tehnyt aikalailla erillä tavoin.

Juhlatarjoilut.

Mukavat juhlat kuitenkin olivat. Syötiin ja juteltiin ja jotain kunniamerkkejäkin jaettiin. Paikalla meitä oli kymmenen Marttaa. 

Boolista ainakin tykättiin kovasti, oli mukavan raikasta. Ja ohje oli mitä yksinkertaisin: 1 l (luomu) appelsiinimehua, 1 l (luomu) omenamehua ja 1-1 1/2 l Spriteä. Jäädytin vielä mandariinilohkoista, mansikoista ja tuoremehusta isot jääpalat boolin sekaan.

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Kommentit

 1. Ihanan keväinen tarjoilupöytä ja raikkaan kuuloinen booli! Voin kuvitella, millaisia ne muiden tekemät täytteet oli, sellaisia rakenteeltaan sosemaisia, värittömiä puuroja? Musta sun täyte innovatiivinen ja pirteä, he olivat varmaan kuvitelleet saavansa ranskankerma-juusto-porkkanaraaste-sipulimömmöä. ;) Perinteiset maut on varmasti hyviä enkä epäile liha- ja kalatäytteiden maistuvuutta, mutta kekseliäisyys kunniaan keittiössä, maailma on täynnä makuja!

  VastaaPoista
 2. Pingviini: Olet aivan oikeassa, ne muiden täytteet oli juuri sellaisia vaaleita puuroja (tuossa kuvassa ne näkyykin ;) Olin aika yllättynyt, koska odotin niiden täytteiden olevan sellaista rouheampirakenteista, vähän niinkuin omassa lapsuudenkodissani, kun täytettyjen lettujen sisälle laitettiin keitettyä riisiä, jauhelihaa ja sipulia. Hetken mietin että olen tainnut tippua jostain junasta, että missä vaiheessa lettujen täytteet ovat muuttuneet puuroksi? Mutta taidan silti jatkossakin mennä omia polkujani ja keitellä omia sörsseleitäni ;)

  VastaaPoista
 3. Omat sörsselit o parhaita!! :)

  VastaaPoista
 4. Joo, niin ne yleensä on, kun voi tehdä täysin oman maun mukaan. Tosin joskus on aivan ihana päästä valmiiseen pöytään syömään jonkun muun valmistamaa ruokaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit