Hopeasavea koruna

Viime viikko oli kiireinen, mutta tämä viikko tulee olemaan ennätys pitkiin aikoihin! Maanantaina olin työmatkalla Tampereella, tiistai-iltana olin poikani kanssa Jatkis-illassa, joka oli järjestetty parin eri koulun yhdeksäsluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Illassa eri jatko-opiskelupaikat esittäytyivät ja myös jotkin muutkin tahot, jotka liittyvät jatko-opiskeluun ja nuorten tulevaisuuden suunnitteluun (mm. Kelan edustaja kertoi opintotukiasioista ja Nuorten tieto ja neuvontakeskeskus Nappi oli esittelemässä toimintaansa).

Tämä ilta meni hopeasavikurssilla ja huomisiltana on jälleen ompelua, niinkuin aina torstaisin. Viikonloppuna pitäisi mennä töihin... on sen verran paljon kiirettä nyt, että tuli pyyntö että kaikki mahdollisuuksiensa mukaan tekisivät ylitöitä ainakin yhden viikonlopun. Töissä onkin ollut aika jännät paikat muutenkin, koska jouduin alkuviikosta pitämään pari puolen päivän mittaista koulutusta, jollaista en ole koskaan ennen tehnyt. En pidä esiintymisestä, mutta rakas ystäväni kannusti ja uskoi siihen että kaikki menee hyvin... ja kaikki menikin hyvin! :) Pahin työstressi kaikkosi kun sai nuo koulutukset ohi, mutta nyt on muuten vaan sitten kiirus siellä töissä. No, ihan tyytyväinen kai pitää olla että on työtä ja saa säännöllistä palkkaa.Tänä iltana sain ensimmäisen hopeasavityöni valmiksi! Hopeasavesta tehdyt korut ovat 99,9% hopeaa, eli "puhtaampia" mitä koruliikkeissä myytävät hopeakorut. Omat kikkansa tuon saven kanssa toimiessa on, savi kuivuu todella nopeasti, joten kun savi otetaan pakkauksesta niin silloin tulee toimia rauhallisesti mutta ripeästi, että saa tehtyä haluamansa muotoja ennen saven kuivumista. Tänään valmistunut koru on tehty hopeasavipastasta, jota on vesivärisiveltimellä levitetty useita kerroksia kuivatun lehden päälle. Kerrokset annetaan kuivua ennen jokaista lisäystä ja kun työ on tarpeeksi paksu, se poltetaan ja sitten kiillotetaan. Tein lehteen reiän ja siihen pujotettiin vielä rengas, joten tämän voi laittaa vaikkapa kaulakoruksi ketjuun.. hopeaketjukurssille osallistun helmikuun lopussa sitten :)Kommentit

 1. Hienoa että koulutukset meni hyvin! Ei se niin pelottavaa ole kunhan pääsee alkuun, mutta etukäteen aina jännittää.
  Ihana tuo hopeasavikoru!!! Olen haaveillut kurssista jo jonkin aikaa. Ehkä pitää tehdä pian asialle jotain.
  Hyvää viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. En ole kuullutkaan moisesta hopeasavesta koskaan ;o Tosi kaunis lopputulos! Itse olen ollut joskus tekemässä raparperin lehdistä ja sementistä laattoja, se on vähän ronskimpaa hommaa, heh ;)

  VastaaPoista
 3. Kiinnostava tuo hopeasavi, on uusi tekniikka minulle. Kauniin lehdykän olet tehnyt.

  Voimia töihin!

  VastaaPoista
 4. Samassa veneessä ollaan tuon esiintymisjännityksen kanssa. Olen ihan patologinen jännittäjä, mutta tilanne on nyt vähän helpottamaan päin, kun olen alkanut ajatella, että mitäs väliä sillä oikeastaan on. Etukäteenhän tilanne on pahin, kun koko ajan vaan mielessä pyörii, että kuinkahan pärjään. Esitykset menee yleensä tosi hyvin loppujen lopuksi kunhan vain alkuun pääsee.

  Hieno tuo sinun hopeasavikorusi. Aika mielenkiintoista, mitä kaikkea siitä voisikaan tehdä. Haluaisin kovasti mennä jonnekin kurssille minäkin, mutta taidanpa katsella tässä vaiheessa vain joitain viikonloppukursseja tai päivä/iltakursseja, kun sellainen poissaolo on helpompi järjestää kotona.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne :)

  Pia: Kannattaa kyllä mennä kurssille jos mahdollista. Ihan hauskaa puuhaa ja kiva kun opettaja kertoo tärkeimämt asiat mitä pitää tietää.

  Satu: Joskus jossain lehdessä näin noita raparperinlehdistä tehtyjä betonilaattoja ja aivan tosi komeita sellaisetkin ovat!

  Trina: Kiitos, voimia on tällä viikolla tarvinnut. Mutta kyllä tällaiset kiireisetkin ajat menee, kun tietää että ne kestävät ehkä vain hetken.

  Mirka: Itsellänikin jännitys vähän helpotti kun keksin ajatuksen että ihan sama mitä ne ihmiset minusta ajattelee, olen sellainen kuin olen ja se siitä! Ja jos minun englanti ei olekaan oppikirjasta, niin mitä sitten! Yritän parhaani ja se riittää. Ja niin riittikin :)

  Minullakin tuo kurssi kestää vain muutaman kerran enää, toivottavasti sinäkin pääsisit kokeilemaan. Mukava kokeilla uusia juttuja ja kokea onnistumisen iloa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit